• DOLAR 32.577
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2436.96
  • ...
"Peygamberimizin doğumu bizim için sevinç kaynağıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü Veysi Yumlu, Mevlid Kandil’i münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

 

Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumu münasebetiyle İslam aleminin Mevlit Kandilini tebrik ettiklerini ifade eden Yumlu,  “İslam aleminin birlik ve beraberlik içerisinde olmasını, içerisinde bulunduğu zor ve sıkıntılı durumdan kurtulmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.” dedi.

 

Peygamber (A.S.V)’in doğduğu dönemde yer yüzünde büyük bir cehaletin ve büyük zulümlerin olduğunu hatırlatan Yumlu, Peygamber’in doğumu ile mazlum ve mustazafların kurutuluşunun bir nevi yakınlaştığını belirtti. Yumlu şöyle devam etti: “Allah’ın izni ile kısa bir süre sonra, gönderilen İlahi vahi ile insanların içerisinde bulunduğu zülüm ve zorbalık son buldu. Mazlumların yüzü güldü yetimler sevindi… Diri diri  gömülen kız çocukları artık değer ve kıymet buldu… Peygamber (A.S.V) doğumu biz Müslümanlar için sevinç kaynağı olabilecek bir atmosferde geçirmemiz gerekiyor.”

 

Karanlıkların son bulmasıdır Peygamber’in doğumu

Peygamber Efendimizin doğumu ile karanlıkların son bulduğunu kaydeden Yumlu şunları söyledi: “Zulmün son bulmasına, haksızlığın, adaletsizliğin son bulmasına bir vesiledir, bir başlangıçtır. Allah, “Biz Seni ancak Alemlere rahmet olarak gönderdik” buyurmaktadır Peygamber (A.S.V) için. De ki, “Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah’ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın.” Biz Müslümanlar eğer Allah’ı seviyorsak, Allah Teala’yı Rab olarak kabul ediyorsak mutlaka ama mutlaka Peygamber (A.S.V) uymamız gerekiyor. Onun sevgisini kalbimizde, hayatımıza yerleştirmemiz gerekiyor ki Allah Teala’da bizi sevsin ve bizi bağışlasın.” (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir