• DOLAR 32.55
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2433.28
  • ...
"Namazda gözü olmayanın, kulağı ezanda olmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in  Kızıltepe ilçesinde BDP’nin düzenlediği mitinge, Mardin Bağımsız Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora  cezaevinden çıkan BDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım, Şırnak Milletvekili Selma Irmak ile birlikte Kızıltepe’de katıldılar.

 

Mitingte konuşan Mardin Milletvekili  Ahmet Türk, Kendilerinin yanlışlık yapabileceklerini dile getirerek,” Bizim yanlışlarımız olabilir. Yanlış yapabiliriz. Bizi değiştirirsiniz. Ancak bu mücadeleyi bırakmayın. Biz ne yapıyorsak, bu Kürt halkının mücadelesi için yapıyoruz. Esas olan bu mücadeledir. Biz, bundan vazgeçmeyeceğiz. Birliğimizi mücadelemizi sürdüreceğiz. Seçimlerde bunu göstereceğiz.” dedi.

 

Türk’ün, konuşması  sırasında ikindi ezanı okunduğu ve   konuşmasını kesmeyerek devam ettiği, programın da  ara vermeden sürdüğü görüldü.

 

Bu arada bazı vatandaşların ‘Ezan okunuyor, bunlar  hala konuşmaya devam ediyor’ şeklinde tepkilerini dile getirdiği gözlendi.

 

Programın bitimine doğru Şırnak Milletvekili Selma Irmak’ın, “Bizi bağışlayın, ezanın sesini duymadık.” demesi, inandırıcı halk  tarafından inandırıcı  karşılanmadı.  

 

R.E.  adlı  vatandaş konu ile ilgili olarak, “ Cami ile miting arası 30 metre. Buna rağmen, ses gelmedi diyorlar. Tabi,  Namazda gözü olmayanın, kulağı da ezanda olamaz.” ifadelerini kullandı.  (Mehmet Aslan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir