• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Mustazaf Der`den Kur`an Nesli Platformuna Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Batman`da bulunan İslami Sivil Toplum Kuruluşları, biraya gelerek Kur`an Nesli Platformu kurdular. Platform yetkilileri destek ziyaretleri kapsamında Mustazaf Der Genel Merkezi`ni ziyaret ederek, platform hakkında ve çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Türkiye Genelinde Yarışmalar Düzenlenecek
Platform yetkililerinden Veysi Gültekin, Kur`an Nesli Platformu`nun 28 Temmuz 2011 tarihinde kurulduğunu ve önümüzdeki aylarda Türkiye Genelinde yoğun bir çalışma içerisine gireceklerini anlattı. İlk olarak Kur`an ilimleri ve meal yarışması düzenleyeceklerini belirten Gültekin, ikinci olarak da Türkiye genelinde güzel Kur`an-ı Kerim okuma yarışmaları düzenleyeceklerini söyledi.

23 Kişiye Umre Hediyesi
Kur`an-ı Kerim güzel okuma yarışmasının üç aşamada gerçekleşeceğini söyleyen Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü; "Birinci aşamada Platforma destek STK`lar arasında yapılacak, ikinci aşamada ise İl genelinde yapılacak ve son aşamada ise iller arasında final yarışması düzenlenecek. Kur`an ilimleri ve meal yarışmasında ilk 20`ye girenleri umreye götüreceğiz. Kur`an-ı Kerim Güzel okuma yarışmasında ise ilk 3 kişiye umre ve il birincilerine de dizüstü bilgisayar vereceğiz. Başvurular 17 Ağustos`ta başlayacak. Katılımcılar ayrıntılı bilgi için www.kurannesliplatformu.com adresinden öğrenebilirler."

STK`lar Ortak Hareket Etmelidir
Mustazaf Der Genel Başkanı Av Hüseyin Yılmaz ise bu tür hayırlı çalışmalara sürekli destek verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini söyledi. Bu gibi hizmetlerin devamını dileyen Yılmaz, Kuran Nesli Platformuna üye ve destek veren STK`lara teşekkür etti. Bu tür hayırlı çalışmalarda Sivil Toplum Kuruluşlarının da bir birlerine destek vermesinin çok önemli olduğunu söyleyen Yılmaz, STK`ların ortak hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, "Bu tür hayırlı çalışmaları kim yaparsa yapsın biz kendi çalışmamız gibi görür ve elimizden gelen gayreti sarf ederiz" dedi.

Ramazan`dan Sonra Gündemimiz Tesettür Olacak
Ayrıca derneğimizin Türkiye genelinde başlattığı "Tesettür Seferberliği"ne Kur`an Nesli Platformu olarak destek verdikleri için teşekkürlerini ileten Yılmaz, şöyle konuştu; "Ramazan ayı münasebetiyle Tesettür Seferberliği kampanyası çerçevesinde düzenlediğimiz etkinliklere ara verdik, çünkü Ramazan programımız vardı. İnşallah Ramazandan sonra yoğun bir çalışma içerisine gireceğiz. Aynen Kutlu Doğum Etkinliklerinde olduğu gibi İl il, ilçe ile, köy köy, belde belde, sokak sokak gezip tesettürün önemini anlatacağız. Eş, dost, akraba, komşu ve selam verdiğimiz herkese gidip tesettürü anlatacağız. STK`lara çağrımız, bu konuda üzerinde durun ve bire bir hakla gidin… Tesettürün önemini, farziyetini, toplumsal boyutunu, ailede rolü ve bütün yönleriyle anlatmalıyız. Kısacası Ramazan`ın ardından gündemimiz tesettür olmadır. "

Tesettür Mitingi Düzenlenecek
23 Ekim 2011 Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda "Tesettür Mitingi" düzenleyeceklerini açıklayan Yılmaz, tesettürün çözümü noktasında nihai çözüm isteyen tüm halkı mitinge davet etti. Yılmaz, "Tesettür sorununun çözümünü isteyen ve inancın önündeki engellerin kaldırılmasını isteyen tüm kamu kurum ve kuruluşları ve yetkilileri destek vermeye çağırıyoruz. Destek vermiyorlar ise tesettür seferberliği kapmayası çerçevesinde yaptığımız etniklere engel olmasınlar. 23 Ekim`deki mitingde bir yol haritası ilan edeceğiz ve çözüm önerilerimizi oradan deklare edeceğiz" diye konuştu.

Kur`an Nesli Platformu`nun Amacı…
Kur`an Nesli Platformu yetkililerinden Veysi Gültekin son olarak kuruluş amaçlarını şu şekilde sıraladı;
— Her türlü kötülüğe, yozlaşmaya, ahlaki çöküntüye karşı toplumu Kur`an ahlakı ile aydınlatmak
— Kur`an`ın evrensel mesajını yaygınlaştırmak
— Toplum, Kur`an ahlakından bilinçli bir şekilde uzaklaştırılıyor. Bu yöndeki çalışmalara karşı durmak, oyun ve tuzakları deşifre etmeye çalışmak
— Kur`anın okunması ve sosyal hayatta tatbiki yönündeki tüm yasakların kaldırılması için çalışma yapmak
— Kur`an öğretilerinin insanlık için ne denli önemli olduğunu ve Kur`an`ın terbiyesine insanlığın muhtaç olduğunu izah etmek ve bu konuda halkın nazarlarını Kur`an`a çevirmeye çalışmak.
— Kur`an ahlakını kendine rehber edinmeyen ahlakçının, insanları sürükleyeceği ahlaksızlık ve huzursuzluk ortamından insanları korumaya çalışmak
— Kur`an ve ilim yuvası medreselerin açılması ve eski statülerine kavuşmaları için çalışmak ve bu yöndeki yasakların kalkması için çaba göstermek.
— Kur`an öğrenimi önündeki yaş sınırlaması gibi vicdanları sızlatan yasakların kalkması için gerekli faaliyetlerde bulunmak
— Camilerde Kur`an öğretiminin yaygınlaşması için gereken katkıyı yapmak ve mevcut program ve kurslara destek ve yardımcı olmak.
— Kur`an`ın ezberlenmesine yönelik çalışma yapmak. Bu yönde mevcut hafızlık kurslarını desteklemek ve yeni hafızlık kursların açılımı için çalışma yapmak.
— Kur`an`ın kıraat kurallarına uygun bir şekilde okunması ve bu okuyuş şeklinin yaygınlaşma için gereken alt yapı hazırlıkları yapmak
— Halk içindeki problemlerin Kur`an ışığında çözüme kavuşması için faaliyet yürütmek.
— Kur`an`ın hurafelerden uzak doğru anlaşılabilmesi için her türlü faaliyette bulunmak.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir