• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Mardin'de gazeteci ve yazarlar yemekte buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti tarafından düzenlenen programa Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz,  Mardin  Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve Mardinli gazeteciler ile yazarlar katıldı.

 

Gecenin geç saatlerine kadar devam eden program Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kadir Üründü’nün sunumu ile başladı. Programda meslekte 20 yılını dolduran usta gazetecilere plaketleri törenle verilirken, gazeteciler de Vali Dr. Ahmet Cengiz’e de İdareciler Günü anısına bir plaket verdi.

 

Yerel medyayı birebir takip ediyor
Programı düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz konuşmasında öncelikle Mardin tarihinde geçmişten bugüne hizmet veren gazetecilerin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Gittiği her yerde 4. kuvvet olan medyanın önemine dikkat çektiğini söyleyen Vali Cengiz, yönetenle yönetilen arasındaki iletişim dilinin demokratik bir ortamda, sağlıklı, istikrarlı bir şekilde sürdürmek için valilik olarak her zaman kapılarının açık olduğunu vurguladı. Gazetelerden gelecek eleştiriye her zaman açık olduklarını dikkat çeken Cengiz, her yazının her haberin bir emek olduğunu bu anlamda basın mensuplarını ve gazetelerin tüm sayfalarını takip ettiğini de kaydetti.

 

Mardin’de gazetecilerle bir uyum içerisinde çalışmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Vali Cengiz, “Tabii gazetecilik bir gönül işidir. Her zaman örneğini verdiğim Halit Sezer diye bir gazeteci arkadaşımız var. Sinop Boyabat’ta en eski gazeteci. Kendisini her davet ettiğimizde 85 yaşına rağmen üşenmez gelir davetimizi icabet ederdi. Tabi buradaki gazeteci arkadaşlarımızın hepsi genç jenerasyon maşallah. Hepsinin önünde uzun bir gazetecilik hayatı var. İnşallah her şey gönüllerinize göre olur. İyi haberler yaparsınız. Habercilikte artık kısmet işidir. Kötü haber de olabilir iyi haber de. Kısmette ne varsa tabi bu anlamda iyi ile kötüyü fark edebilmemiz için ödül de olması lazım. Yoksa iyisini fark edemeyiz. Ümit ediyorum ki hep iyilerle beraber olursunuz. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Her gazeteci her yazar toplum için bir mumdur
Programda söz alan Mardin Milletvekili ve aynı zamanda köşe yazarlığı yapan Akdağ, “Büyüklerimiz ‘Karanlığa kızacağınıza bir mum yakın’ demişler. Sizlerin de bu toplumun için de bir mum olduğunuzu biliyorum. Toplumun önünü aydınlatıyorsunuz. Toplumun değer yargıları, hakkaniyeti, duyarlılığı için sizler, toplum vicdanısınız. Kutsal bir meslek icra ediyorsunuz. Fedakârlık isteyen bir meslek... Yılda 365 gün işte 12 ay haftanın yedi günü diyeceğiz. Sizin ki öyle de değil. 365 günün yanında 365 gecesini de katmak durumundasınız. Ayların sayısı 12’den fazla olsaydı inanıyorum ona da koşardınız. Ya bir hafta ya da yedi gün haber peşinde koşturmak zorundasınız.” dedi.
 

Program sonunda meslekte 20 yılını dolduran gazetecilere plaketleri verildi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir