• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Hükümet-Gülen Gerilimi Kemalist Yazarları`da Böldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
17 Aralık operasyonlarından sonra Ergenekon ve Balyoz davaları için başlayan yeniden yargılama konusu, muhalifleri "hükümet ve Gülen yanlısı" şeklinde ikiye böldü. Başbakan Erodğan`ın yeniden yargılama konusuna sıcak baktığını açıklamasından sonra özellikle bazı ulusalcı muhalifler Başbakan Erdoğan`ı destekleyen açıklamalarda ve girişimlerde bulundu. Bunlardan biri de Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu`ydu. Feyzioğlu, Erdoğan`ı samimi bulduğunu söylerken, CHP ve MHP ona karşı çıktı.
 
Tartışma muhalif yazarları da ikiye böldü. Doğu Perinçek, Feyzioğlu`na karşı çıkanlara `F Cephesi` diyor, özellikle Kılıçdaroğlu ve Bahçeli`yi eleştiriyor. Radikal`den Oral Çalışlar`a göre bu tartışmalar, yalnızca İslami cephede değil, ‘Laik Kemalist/Modernist’ kesimlerde ve ‘liberal’ diye adlandırılan cephede de derin yarılmalara neden oluyor. Çalışlar`a göre, bu tablo, son olarak, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ‘yeniden yargılama’ konusundaki önerileriyle, kendini daha çok hissettirdi.
 
En dikkat çekici polemik ise, bugüne kadar aynı dilden konuşan Hürriyet’ten Yılmaz Özdil ile Sözcü’den Emin Çölaşan arasında yaşandı. Özdil, dünkü yazısında, Feyzioğlu’nun girişimlerine destek verdi ve onlara tutum alan Çölaşan gibi isimleri eleştirdi.
 
Çölaşan, ‘Hükümet-Gülen Grubu gerginliği’nde tarafsız olduğunu söylese de asıl hedefinin hükümet olduğu çok net bir şekilde ortada. ‘Bizim yapamadığımızı cemaat yaptı’ diyerek ‘operasyon’ konusundaki mutluluğunu dile getiren Çölaşan, Feyzioğlu’nun girişimlerini ‘gündemi değiştirmek’ olarak yorumladı ve karşı çıktı.
 
İlginç bir çizgi izleyen isimlerden biri de, Odatv’nin kurucusu ve Sözcü yazarı Soner Yalçın. Yalçın, kriz ilk patladığı andan itibaren, ‘asıl tehdidin cemaatten geldiğini’ belirtti. Yalçın, yazılarından birinde, "Sırf AKP’den intikam almak için bu darbeye göz yumulur mu? Asker darbesine hayır polis darbesine evet mi?! Yapmayınız: Legal siyasetin/Meclis’in mi yanında duracağız? Yoksa illegal ‘paralel devletin’/derin devletin mi?’" diye yazarak tarafını net bir şekilde belirtmişti.
 
Yılmaz Özdil`in Emin Çölaşana Cevabı "Kendinize hayrınız yok bari gölge etmeyin"
 
Çölaşan`ın Feyzioğlu`nu iktidarın oyununa alet olmakla suçladığı yazısı Özdil`i fena kızdırdı. Feyzioğlu`nun cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini iddia eden Çölaşan`a Özdil, "Bunak mısın? Gerizekalı mısın?" demekle yetinmedi.
 
Sen yurtsever kılığına bürünen maskeli liboşlarla kol kola girip fink at, Beykoz konaklarıyla kanka ol, Aydın Ayaydın seni sünnet çocuğu gibi gezdirsin, Doğu Perinçek içerde çürüsün... Sen dışarda bile işe yaramıyorken, içerdeki muhalefeti bile senden etkili olan Tuncay Özkan sürünsün... Öyle mi? * Düşün kardeşim yakamızdan... Kendinize hayrınız yok. Bari gölge etmeyin.
 
ensonhaber
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir