• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Jandarma, gazetecilerle kahvaltıda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-İl Jandarma Komutanlığı sosyal tesislerinde düzenlenen kahvaltıya gazetecilerin yanı sıra resmi düzeyde,  Mardin  Valisi Ahmet Cengiz, İl Jandarma Komutanı Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara katıldı.

 

Kahvaltıda bir konuşma yapan Vali Ahmet Cengiz, Jandarma ve Emniyetin yaptıkları özverili çalışmalarla, kentte huzurun yaygın olarak yaşandığını söyledi.
 

Son yıllarda yaşanan huzur ve güven ortamı ile birlikte Jandarma ve Emniyetin vatandaşla ilişkilerinin çok iyi bir seviyeye geldiğini belirten Cengiz, "Güvenliğin olmadığı yerde yaşamak mümkün değildir. Temel ihtiyaçlardan sonra gelen güvenlik ihtiyacıdır. Birinin başı sıkıştığında jandarmayı, polisi arıyor. Dolayısıyla biz jandarma ve polis teşkilatımıza destek ve yardımcı olmak durumundayız. Kendilerini bu özveri çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum."dedi.


Cengiz, bölgedeki gazetecilerin zor şartlar altında çalıştığını, gazetecilerin her geçen gün sorumluluklarının daha da arttığını belirterek, kamuoyunun bilgilendirilmesi, olayların tüm açıklığıyla topluma aktarılması ve bilinçlendirilmesi gibi önemli bir görev üstlenerek, bir bakıma kamu hizmeti görevini yaptıklarını söyledi.

 

Cengiz konuşmasının suonunda,"Bizlere gelen bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Bazen sizlerin bizden önce haberiniz olur, bizlerle paylaşıp aktarıyorsunuz. Bu hususta  bizleri bilgilendiriyorsunuz. Mardin  basın camiası adına, arkadaşlık arasında uyum hizmet düşüncesi felsefesi ile sizler her zaman bizim yanımızda oldunuz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum. Sevdikleriniz aileleriniz ile beraber büyük başarılar diliyorum."dedi.

 

İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol ise vatandaş ile ilişkilerin iyi bir noktada olduğunu bu kapsamda gazeteciler ile de bir araya geldiklerini söyledi.

 

Kapılarının her zaman vatandaş ve basın mensuplarına açık olduğunu belirten Erol, gazetecilerin, doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ile toplumun aynası olduğunu, gazeteciliğin, toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynadığını, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıttığını  söyledi.

 

Erol konuşmasının sonunda, gazetecilerin kendilerine geldiği bilgiyi teyit etmek için istedikleri zaman kendilerine ulaşabileceklerini vurgulayarak, Mardin'de büyük bir özveri ile görev yapan gazetecilerin de gününü kutlayıp, çalışmalarında başarılar diledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir