• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
`Şer-i sorumluluk seçmendedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA – Hür Dava Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş, Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesine bir ziyaret gerçekleştirdi.
 
Ziyarette konuşan Güneş, başka ittifakların asıl ittifakı bozduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet kurulduğundan beri adam akıllı kimse Allah ile ittifak halinde sonuna kadar götürmeye çaba ve sabır gösteremedi. Tıkandığı yerde gitti bir şeytanla karşılaştı. Sonra ‘Buna karşı daha büyük bir şeytan yanımıza alırsak bunu hallederiz’ dedi. Hâlbuki bu büyüğünün tuzağıdır. Küçüğünü çıkarıyor ki onun kucağına düşülsün. Bu anlamda biz dedik farklı bir şey yapalım. Referansımız İslam diye ilk defa partimizin tüzüğüne koyduk.” dedi.
 
İslam dininin her şeyin adabını belirttiğini, siyasetinde adabını da belirttiğini söyleyen Güneş, “Şer-i sorumluluk seçmendedir. Seçmen atama yapan kişidir. Atadığı kişi ehil olmazsa, liyakat sahibi olmazsa bunun birinci derece sorumlusu seçmendir.” dedi.
 
Yıllardır belediyelerin sosyal politikalar gereği sosyal evler yaptığını ve en az yüzde 30-40’a varan kar oranıyla sattığını dile getiren Güneş, oysaki bu evlerin düşük maliyete mal olduğunu söyledi. Fakirleri koruyacaklarını dile getiren Güneş, bir evin tabii ihtiyacı olan suyunu bedava vermeyi düşündüklerini belirtti.
 
Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun ise Urfa’da ilçeler bazında 6 bin küsur üyelerinin olduğunu, Türkiye’de genel yetkili sendika olduklarını söyledi.
 
 Memur Sen olarak üyelerinin 750 bine dayandığını belirten Coşkun, Güneş’e hitaben, “Eğitim ile ilgili sıkıntılarımız var. Rabbim nasip eder ve seçilirseniz var olan sıkıntılarımızı bir eğitimci olarak yakından bilen birisiniz. Bizde, üyelerimizin kiralarla ilgili sıkıntılarına bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu gerek kentsel dönüşüm gerekse yeni yerlerin imara açılması v.s. gibi çözümlerle arsa mafyalarının önüne geçilmesi gerekiyor.” dedi. (Mehmet Demir - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir