• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
İran: Nükleer Müzakerelerde Teknik Sorunlar Aşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TAHRAN  – İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve üst düzey nükleer müzakere heyeti üyesi Abbas Arakcı, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın yardımcısı Helga Schmid ile Cenevre’de yaptığı görüşmenin ardından, “İran ile 5+1 ülkeleri arasında yürütülen müzakerelerdeki teknik ve siyasi anlaşmazlıklar çözüm yollarının sunulmasıyla aşıldı" dedi.

Arakcı görüşmeden sonra İran resmi haber ajansı IRNA muhabirine yaptığı açıklamada, “Schmid ile iki gün süren yoğun görüşmelerin ardından, Cenevre anlaşmasının uygulanmasına ilişkin sorunların çözüm yolları siyasi yöneticiler tarafından incelendi. İncelemelerden elde edilen sonuçlar başkentlere iletildi. Başkentlerin vereceği nihai kararın ardından sonuç iki gün içerisinde açıklanacak ve Cenevre anlaşmasının uygulanması için ilk adım atılacak” ifadesini kullandı.

Cenevre’de dün başlanan ve iki gün süren teknik görüşmelerin dördüncü turuna, Arakcı ve Schmid’in yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman’ın da katıldığı öğrenildi. Arakcı ile Sherman’ın ayrıca ikili görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir