• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
`Kürt`lere adalet tanınmıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman’da yaptığı konuşmada 17 Aralık operasyonu ve Roboski üzerinden hükümeti sert dille eleştirdi.
 
Genel Kurmay Askeri Savcılığı’nın Roboski kararıyla birlikte dünyada Kürt’lere adaletin tanınmadığını gösterdiğini ve Türkiye’de de aynı zihniyetin devam ettiğine tanıklık ettiklerini vurgulayan Demirtaş, “Genel Kurmay Başkanı, Başbakanın bilgisi içerisinde Başbakanın da bulunduğu bir ortamda vur emrini verdiğini savcılığın araştırması sonucunda Roboski katliamını ortaya çıkarmış. Ama netice itibariyle Genel Kurmay’ın bu savcısı 34 ana kuzusunun savaş uçaklarıyla parçalanmasının suç oluşturmadığına karar vermiş. Biz bunların adaletine güvenmiyor ve inanmıyoruz. Yüzyıldır bu bize yapılıyor ve savcılar ‘suç yoktur’ diyor.” dedi.
 
“Kürdün kendini yönetmesi lazım”
Şeyh Said’ten bu yana devletin, kendi vatandaşını katlettiğini söyleyen Demirtaş, “Savcılar sadece Kürtlerden hesabını soruyor. Bu devlet kurulurken düşmandan çok kendi vatandaşını öldürerek kurulmuştur. Kendi vatandaşının kanını dökerek kurulmuş bir devlet, Kendi vatandaşının kanını dökerek korunabilir ancak. Genel Kurmay Başkanı’na ‘Onbaşı’ dedim diye hızla soruşturma açan savcılar, bu Genel Kurmay Başkanı 34 Kürt çocuğunun ölüm fermanını imzaladı, soruşturma açamadı. İşte, Kürt’e biçilen değer budur. Bu mahkemeler, bu savcılar Kürt’e adalet dağıtamaz. Bütün Türkiye’ye adalet lazım.  Ama Kürt’e ayrıca kendini yönetmek lazım, Kürdistan lazım. Roboski kararıyla ‘bu devletten size hayır yok’ dediler.  Bizim de kendi göbeğimizi kendimiz kesmesi lazım. Kürt’e kendini yönetmeli ki, artık Kürt’e hakaret edilmesin.” ifadelerini kullandı.
 
17 Aralık operasyonuna da değinen ve Hükümetin tavrını eleştiren Demirtaş, Roboski’de katledilen 34 kişi için kimsenin görevden alınmamasına tepki gösterdi.
 
Konuşmaların ardından programa gelen BDP’li grup, olaysız bir şekilde dağıldı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir