• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
"Muradiye halkı saldırıları lanetliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’ın Muradiye ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde bulunan HÜDA PAR ilçe başkanlığı binasına yapılan saldırı ile ilgili İlke Haber Ajansı’na konuşan HÜDA PAR Muradiye Belediye Başkan Adayı Kazım Bilici, “Muradiye halkı bu saldırıların arkasındaki gücün kendi iradelerini ipotek altına almak isteyen şer güçler olduğunun farkındadır. Halkımız bu saldırıları lanetlemektedir.” Dedi.

 

“Halkın teveccühü birilerini rahatsız etmiştir”
3 Ocak Cuma akşamı geç saatlerde parti binalarına yönelik taşlı saldırıda bulunulduğunu hatırlatan HÜDA PAR Muradiye Belediye Başkan Adayı Kazım Bilici, bu saldırının kim ya da kimler tarafından gerçekleştirildiğini bilmediklerini ancak, saldırının arkasındaki düşüncenin karanlık güçlere hizmet eden, derin odakların kuklası ve bu odaklarla işbirliği içinde olan, kendisini ifade edecek kadar haklı bir gerekçesi olmayan karanlık odaklar olduğunu belirti.

 

HÜDA PAR Muradiye Belediye Başkanı Adayı Bilici daha sonra, “Anlaşılan Hür Dava Partisi’nin giderek güçlenmesi,  bu halkın dini ve dili ile hizmetinde olması, halktan ciddi teveccüh görmesi birilerini rahatsız etmiştir. Bu teveccühün önünü alamayan karanlık ve derin yapılar, atmış oldukları iftiraların tutmadığını görünce, halkın önünü saldırmak suretiyle kesmeye çalışmışlardır.  Halkımıza anlatacak bir şeyleri olmayan bu kirli yapıların halkı birbirine düşürmek suretiyle kaos oluşturmaya çalıştıklarına şahit olmaktayız.” Diyerek yapılan saldırıyı değerlendirdi.

 

“Muradiye halkı bu saldırıları lanetlemektedir”
Muradiye halkının bu saldırılar karşısındaki tavrının net olduğunu ve saldırıları lanetlediğini ifade eden Bilici, “Halkımız bu saldırıları lanetlemektedir.  Muradiye halkı bu saldırıların arkasındaki gücün kendi iradelerini ipotek altına almak isteyen şer güçler olduğunun farkındadır. Gerek vatandaşlarımızın ferdi tepkileri,  gerekse sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin bize ilettikleri mesajlarında, bu olayın arkasındaki karanlık gücün, kaos peşinde olan,  derin yapılar olduğunun bilincinde olduklarını göstermektedir. Bu da artık halkımızın bu karanlık odakların tuzaklarını inşallah bozacağı anlamına gelmektedir. Halkımızın bu onurlu tavrını takdir ediyoruz.” diye konuştu.

 

“Ev ev gezerek partimizi tanıtıyoruz”
Yerel seçimlerle alakalı yaptıkları çalışmalardan da söz eden Bilici, Muradiye’de iddialı olduklarını ve bu yönde çalışmalarının çok yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Bizler Muradiye’nin bütün köylerini ve mahallelerini ev ev gezerek partimizi ve kendimizi tanıtmak maksadıyla broşürler dağıtıyoruz. Esnaf ve kanaat önderlerimizi ziyaret ediyoruz. Her platformda partimizi halkımıza anlatıyoruz. Bu çalışmalarımız halkımızın teveccühünü artırmakta ve karanlık odakların hakkımızdaki iftira ve desiselerini boşa çıkarmaktadır. Halkın aydınlanmasında rahatsız olan, halkı baskı ve tehditlerle sindiren odaklar, elbette halkın aklıselim düşünmesinden rahatsız olacaklardır.” şeklinde konuştu.

 

“Halkımız bu oyunların farkındadır”
Yapılan saldırılara en anlamlı tepkinin alim ve STK’lardan geldiğini ifade eden HÜDA PAR Muradiye Belediye Başkan adayı Bilici, bu saldırıların arkasındaki güçlerin halkın iradesini ipotek altına almak isteyen şer güçler olduğunun altını çizerek, “Hamd olsun halkımız bunun farkındadır ve bu saldırıları lanetlemektedir. Bizlerin de bu saldırılar karşısındaki sabırlı ve itidalli tavrımızı takdir etmektedirler. Ayrıca toplumun huzur ve mutluluğuna kasteden her türlü saldırıyı kınadıklarını belirtmektedirler. Bu kapsamda Saadet Partisi İlçe Başkanı ile Ak Parti İlçe Başkanı beraberindeki heyetle partimizin ilçe başkanlığını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.  Kendilerine buradan tekrar teşekkür ediyoruz.”  İfadelerine yer verdi.

 

Bu saldırıların asıl amacının halkın bilinçlenmesinin,  uyanmasının ve kendi öz değerlerine dönmesinin önünü kesmek olduğunu aktaran Bilici, “Bu saldırılar aynı zamanda baskıcı ve kaostan beslenen güçlerin, kendi efendileri olan derin odaklara sadakatlerini göstermek istemeleridir. Çünkü bu halkın içinden çıkmış, kendi evlatları olan insanların tek suçu;  bu halkın dinine, diline, örfüne, âdetine saygı göstermek, İslami ve insani değerleri tekrar topluma hâkim kılmaktır. Bu durum gösteriyor ki halkın değer yargılarına ve İslami değerlere düşman olan karanlık odaklar halkın kendi değer yargılarına ve İslami değerlere dönmesini istememektedirler. Halkın Hür Dava Partisi’ne olan sevgi, muhabbet ve teveccühünü bu tür saldırılarla önlemeye çalışıyorlar.” diye kaydetti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir