• DOLAR 32.554
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.606
  • ...
Diyarbakır'a Kürtçe bilmeyen belediye başkan adayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile bir araya gelen BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak önce gazetecilerin gününü kutladı sonra da sorularını yanıtladı.

 

Diyarbakır gibi önemli bir kentte görev yaparken, Kürtçe bilmemenin büyük eksiklik olduğunu belirten Kışanak, bu konuda yapılan eleştirilerin doğru bir eleştiri olduğunu söyledi.

 

Kürtçe bilmemenin büyük bir eksiklik olduğunun farkında olduğunu söyleyen Kışanak, “Bu doğru bir eleştiridir, bu eleştiriyi getiren hiçbir insana karşı farklı yaklaşım söz konusu değildir.” dedi.

 

Yapılan eleştirilerin haklı olduğunu belirten Kışanak, “Kürtçe öğrenme ile ilgili söz verip vermeyeceği konusundaki bir soruyu da, "Ben partimize söylüyorum 2 ay bana izin versinler gidip bir köyde kalayım. Sorunu çözüp geleyim. Ama parti hiçbir zaman bana bu şansı vermedi. Her zaman önünüzde, metropollerde, yeni görevlendirmeler yaptı. Yeni görevler verdi. Pratik geliştirme konusunda bir şansım olmadı." diyerek Kürtçeyi öğrenememesini verilen görevlere bağladı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir