• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Mahkum ailelerine keyfi uygulama iddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Muş karayolunun 12’nci kilometresindeki Kaleönü Mahallesi’nde bulunan Bingöl M Tipi Cezaevi`nde 18 PKK’li mahkûmun bir yıl boyunca kazdıkları tünelden firar etmelerinden sonra cezaevinde güvenlik önlemleri artırıldı.
 
Firar olayı soruşturması sonrasında cezaevinde görevli olan birçok gardiyan başka illere gönderildi. Cezaevinde yatan siyasi mahkûmlar da çevre illere sevk edildi.
 
Firar olayından sonra cezaevinde mahkûmlara baskı ve keyfi uygulamalarını yapıldığı iddiaları gündemde gelmişti. BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, geçtiğimiz günlerde bu iddiaları meclise taşımıştı.
 
Bu iddialar gündemdeyken, mahkûm aileleri tarafından bir iddia daha gündeme atıldı.  Mahkûm aileleri, cezaevinin nizamiye kapısından kadınların bayan gardiyanlar tarafından aranmasına rağmen bina girişinde pardösülerinin çıkarttırılıp x-ray cihazından geçirilerek, içeri aldığını ileri sürdüler.
 
Bu duruma tepki gösteren mahkûm aileleri, bu uygulamanın keyfi bir uygulama olduğunu söyleyerek, böyle bir uygulamanın yapılmasının insanlığa sığmadığını dile getirdiler.
 
Bu duruma yetkililerin biran önce dur demeleri gerektiğini belirten mahkûm aileleri, şunları söylediler, “Nizamiye kapısından sıkı bir aramadan sonra bina girişinde bayanların tesettürü olan pardösülerinin çıkarılıp x-ray cihazından geçirilerek, içeri alınmasına bir anlam veremedik. Bu uygulama cezaevi yönetiminin ve askeriyesinin keyfi uygulamasıdır. Bu şekilde davranmaları insanlığa sığmaz. Burada yatan çocuklarımıza firarın acısını çıkarmak için keyfi uygulamaları devam ederken, böyle bir uygulamanın da yapılması manidardır. Bu tür keyfi uygulamaların sona erdirilmesi için Sayın Valimizin ve Sayın Cumhuriyet Başsavcımızın devreye girmesini istiyoruz.” (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir