• DOLAR 32.592
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2409.469
  • ...
Vali Kıraç DÜBTAM'ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (DÜBTAM) ziyaret eden Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, laboratuvarların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

DÜBTAM Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel DÜBTAM ile ilgili verdiği bilgilerde, DÜBTAM ‘ın Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) desteğiyle kurulduğunu belirterek, merkezin Güneydoğu’nun en büyük araştırma merkezi özelliğinde olduğunu ve üniversitelerde, devlet kurumlarında ve endüstride çalışan araştırmacılar için bilimsel araştırma, eğitim ve ölçüm merkezi olarak kullanıldığını söyledi.

 

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, merkezin isteyen herkese ve her iş koluna açık olduğunu kaydederek, Türkiye’nin başka illerine analiz için gönderilen maden, kanser teşhisi gibi analizlerin artık Dicle Üniversitesi’nde yapılabildiğini ifade etti.

 

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, laboratuvarların özellikle sağlık ve sanayi kollarında büyük başarılara imza atacağını söyleyerek, bunun duyurulması gerektiğinin altını çizdi.

 

Fizik, kimya, biyoloji, mühendislik bilimleri, sağlık bilimleri, malzeme bilimleri, Yenilenebilir enerji, Gıda ve kalite kontrol ve kalibrasyon gibi pek çok alanda hizmet verecek olan merkezin açılışının 6-7 Mart tarihinde yapılacağı öğrenildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir