• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Mersin'de gazeteciler, Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek,  Çalışan Gazeteciler Gününü’nü son yıllarda olduğu gibi yine buruk kutladıklarını belirttiler.

 

Yapılan basın açıklamasında konuşan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, "Hak verilmez, alınır. 1960 ihtilalinden sonra dönemin gazetecileri haklarını alabilmek için mücadelelerini yükselttiler. Dönemin Çalışma Bakanı Bülent Ecevit, çıkardığı bir yasa ile gazetecilere dünya standartlarının üstünde haklar verdi. Tazminat hakkı, çalışma hakkı ve buna benzer birçok hak verildi. Ancak 1970 ihtilalinde ve 12 Eylül muhtırasında, verilen tüm haklarımız elimizden alındı. Biz o günden bugüne, bu verilen haklardan dolayı bugünü Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak hatırlıyoruz, kutluyoruz" dedi.

 

Geride kalan son 30 yıla baktıklarında bugünü kötü ve kara bir gün olarak hatırladıklarını belirten Ünal, "Nasıl bir bayram ki yazdığı yazıdan dolayı içeride yatan, hapishanelerde çürüyen gazeteci arkadaşımız var. Nasıl bir bayram ki bu bayram 18 saat çalışıp evine ekmek götüremeyen arkadaşlarımız var. Nasıl bir bayram ki bu bayram yazdığı yazıdan dolayı iş vereni tarafından işten atılan, baskı altında tutulan gazeteciler var. " diye konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir