• DOLAR 32.566
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.962
  • ...
Van'da kurumlar "Çalışan Gazeteciler Gününü" kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’da bulunan birçok kurum, kuruluş ve da yöneticisi, Çalışan Gazeteciler Günü’nün 53. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

 

İşte gazeteciler günü ile ilgili kutlama mesajı yayımlayan kurum ve mesajları:

Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Yahya Öylek:
Gazetecilik bir kamu görevidir, gazetecinin temel amacı ise haber üreterek kamuoyunu bilgilendirmektir. Aynı zamanda demokrasinin temel taşlarından olan gazetecilik, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda devlet ile birey veya yöneten ile yönetilenler arasında köprü kurarak bir anlamda denetim mekanizması görevi de üstlenmektedir.

 

Kamuoyunu bilgilendirerek gazetecilik faaliyetini yürüten basın çalışanlarının, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra etmektedirler. Basın çalışanlarının üstlendikleri bu kamu görevini yerine getirirken, mesleklerinin saygınlığına gölgeleyecek yöntem, tutum ve davranışlardan uzak durarak, bilgi edinmek için tehdit, şantaj başvurmamalıdır.

 

Bölgede zor koşullar altında ve kısıtlı imkânlarla görevini getirmeye çalışan meslektaşlarımın, ilimizin ekonomik olarak güçlenmesi ve kurum ve kuruluşlarıyla demokratik teamüllerin daha güçlü olarak oturmasına önemli katkıları olacağına inancım tamdır.

 

Her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirmeye çalışan, ilimizin kalkınmışlık düzeyine ve tanıtımına önemli katkılar sağlayacak olan meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, aileleriyle daha nice sağlıklı yıllara sağlık ve mutluluk içinde erişmelerini dilerim.

 

VATBO Başkanı Selman Toprak:
Ülkemizde ve özellikle ilimizde gazeteciler zor şartlarda görev yapmakta, bakmakla yükümlü insanlar için sorumluluklarını yerine getirmeye çalışırken bir taraftan da halkımızı gündemden haberdar etmekte, toplumsal gelişmeleri an be an bizlere yansıtmaktadır. Bu vesileyle, kutsal görevlerini azim ve gayretle yapmakta olan tüm basın mensuplarımızın gününü tebrik ediyorum.

 

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi:
Vangölü Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyoruz. Ve bizce önemli birkaç unsuru da hatırlatmakta fayda olacağını öngörüyoruz. Biz gazeteciler bölge, il farkı olmaksızın bir kenetlenme, dayanışma ruhuyla bağlı olmalıyız. Hukuk ve demokrasiye bağlı kalarak yapılacak güç birlikteliği ile sorunlarımıza ortak ses çıkartıp mesleki açıdan çağın gereklerini de yanımıza alarak yeni hedefler belirlemeliyiz. Küskünlük, geride durma, paylaşmama gibi illetlerden kurtulmalıyız. Üst çatı örgütlerimiz toparlayıcı olmalı, iyi günde olduğu gibi kötü günde de gazetecilerin yanı başında olmalıdır. Ancak bu sadece sektörün can damarı İstanbul ve Ankara ile sınırlı kalmamalıdır. Ülke genelinde gazeteciye hak edilen değer önce üst çatı örgütlerimizle verilmelidir. Bu değer paylaşımları sonrasında gazetecilik mesleğinde ki bizler de üzerimize düşenleri doğru, objektif, hızlı, öncü habercilik anlayışıyla kamuoyuna yansıtacağız. Kamuoyundan beklentimiz de bu yöndedir. Meslek etiği dışında hareket eden, kişi hak ve özgürlüklerine karşı ihlallerde bulunanlara taviz verilmemesi en büyük temennimizdir. Biz, bize düşeni meslek örgütleri olarak yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

 

Yerel anlamda da karşılaştığımız bu tür sorunlar karşısında meslektaşlarımızın da elini taşın altına koyması gerektiğini savunmaktayız. Her ne kadar ilkelerimiz bizi çoğunlukçu bir yapı oluşturmaya götürse de temel ilkemiz çoğulculuktan yanadır. Siyasetten, espiyonajdan uzak gazetecilik ilkelerine sadık olduğumuzu hatırlatmak da isteriz.

 

Van Tso Başkanı Necdet Takva:
Gazetecilerin gece-gündüz demeden mesleklerini en zor şartlar altında bile yapmaya çalışmaları son derece takdir edilmesi gereken bir durumdur. Demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; halkla yönetim birimleri arasında bir köprü görevi üstlenmekte ve demokrasileri güçlendirmektedir. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesidir. Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm gazetecilerimizi tebrik eder, Gazeteciler gününü yürekten kutlarım.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol:
Dünyanın bir ucundan, diğer ucuna, ülkemizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her köşesinden haberdar olmamızı sağlayan ve şartlar ne kadar zor olursa olsun görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan tüm yerel basın mensupları ile ulusal basın çalışanlarının bu özel günlerini kutluyorum Ülkemizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basın sektörünün çok önemli katkıları bulunmaktadır.  Bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim. (Murat Dalgın, Sedat Karatay- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir