• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Adana'da 10 yılda 124 milyon ağaç dikildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Merkez Çukurova ilçesine bağlı Küçükçınar Köyü, Kıllıcami Mahallesi mevkiindeki 80 dekarlık alana 5 bin fidan dikmek için bir tören düzenlendi.

 

Törene Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer , projeye destek veren iş adamları , kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

 

Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, hayırlı ve örnek bir çalışmayı gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini belirtip, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

 

Çevrenin, yeşilin, toprağın, ormanın, su kaynaklarının ne kadar önemli olduğunun bilindiğini vurgulayan Vali Coş, "Bunları en iyi bir şekilde korumak, mevcudu muhafaza etmek, mümkünse arttırmak ve çoğaltmak için çalışmalar yapmamız gerektiğini biliyoruz. Son 10 yılda Adana’da 124 milyon ağaç dikildi. 10, 20, 30 ağaç söz konusu olduğunda çevreci geçinenler var. Fakat Adana’da 124 milyon ağaç dikildiğini onlar bilmezler. İşte orman teşkilatımızda birçoğumuzun bilmediği gibi sessiz ve derinden çalışarak, Adana’da 10 yılda 124 milyon ağaç dikip, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha yeşil bir Adana’da, daha yeşil bir Türkiye’de yaşamaları için hep birlikte çalışmaktayız." dedi.

 

Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise, "Orman teşkilatları geriye baktığımızda, orman köylüsüne tutanak tutan, ceza yazan ve sürekli devletle karşı karşıya gelen bir teşkilat olmaktan, hükümetimiz döneminde ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle hareket eden bir kurum haline geldi. Artık orman köylümüze ceza kesmekten çok köylümüzü nasıl yaşatırız ve ne kadar güçlendiririz dönemine geldik." diye konuştu.   (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir