• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
`Gazeteci toplumun gözü, kulağı ve dilidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN – 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök ve Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Tekin Türk, bir mesaj yayımlayarak gazetecilerin gününü kutladı.
 
Basın mesleğinin kamuoyu adına kutsal bir görev olduğunu belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Uluçam, "Özellikle basın çalışanlarının objektif ve tarafsız misyonla kalemlerini kullanmaları gerekir. Basın mesleği kamuoyu adına çok önemli bir mihenk taşıdır. Basın, toplumdan bağımsız çalışamaz; gazeteci, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Bu anlamda tüm basın çalışanlarının gününü kutluyorum." dedi. 
 
HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök de “Gazetecilik kazanç sağlayan bir meslek olmasından ziyade, bir sorumluluk bilinci, bir fedakârlık alanı olması gerçeğiyle icra edildiğinde toplumun gözü, kulağı ve hakikat dili olur. Zira çalışan gazeteciler, toplumun hem iyi hem de sıkıntılı günlerinde alanları terk etmeyen gönüllüleridir. Bu nedenle ekonomik şartlar ve çalışma koşulları açısından desteklenmeleri lazımdır. Bu gün toplumun düşkün ve fakir kesimlerini haber yapmaya çalışan fakat kendileri de bu durumdan çok da iyi ekonomik şartlara sahip olmayan saha gazetecileri mevcuttur. Yerel ve ulusal basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.” diye konuştu.
 
Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Tekin Türk yayınladığı mesajda, “Demokratik sistemin en önemli unsurlarından biri olan basın, toplumu bilgilendirmek, vatandaş ile devlet arasında iletişimi sağlamak ve kamuoyu oluşturmak gibi görev ve sorumluluklar üstlenmektedir. Basın mesleği, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi önemli değerleri de içinde barındıran kutsal bir meslektir” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir