• DOLAR 32.664
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2501.39
  • ...
Dubai tatili bakın kimin kredi kartıyla ödenmiş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Savcı Zekeriya Öz, Dubai tatilini, 15 yıllık dostu olduğunu söylediği Halil İbrahim Demirhan`ınayarladığını açıklamış ancak, "Kendi masraflarımı ben karşıladım. Seyahat için 4 bin 250 dolar ödedim" demişti. Ancak Sabah`ın ulaştığı son belgeler, günlerdir devam eden bütün tartışmaları bitirdi.
Gazetenin Zekeriya Öz`ün Ali Ağaoğlu`nun parasıyla tatil yaptığını ispatladığı ilk haberinde, Jumeirah Zabeel Saray otelinin , Zekeriya Öz adına 21 Ekim`de kestiği 2 bin 742 dolarlık faturasını yayımlamıştı. Fatura , 17-22 Ekim arasında otelde yenen yemek , mini bar ve alkolsüz içecek gibi harcamaları gösteriyordu .

Haberin yayımlanmasının ardından Zekeriya Öz, " Faturayı ben ödedim " demişti. Ancak Sabah , 2 bin 742 dolarlık faturanın , Ağaoğlu`nun Dubai temsilcisi Halil İbrahim Demirhan`ın kardeşi İdris Demirhan`ın kredi kartıyla ödendiğini , kesin olarak ispatladı. 2 bin 742 dolarlık bedelin, Citibank`a ait son 4 rakamı 3993 olan master card`dan, 21 Ekim 2013`te ödendiği görüldü.

İdris Demirhan`ın kredi kartı ekstresindeki rakamlar, gezi boyunca yapılan ve birçoğu Sabah`ta günlerdir yayınlanan belgelerle bire bir örtüşüyor.

İşte ödemenin mail trafiği



Dubai`de Zekeriya Öz ve ailesini 6 gün boyunca ağırlayan İdris Demirhan`ın, yaptığı ekstra masrafları , İstanbul`daki Ağaoğlu şirketinden istediğine dair mail trafiği de gözler önüne serildi. Demirhan, bir belgede, "Meltem Hanım , Zekeriya Öz için yapılmış harcamalar ektedir ve aşağıdaki gibidir. Bu harcamalar benim kredi kartımdan yapıldı . Aşağıdaki hesaba ödeyebilirsiniz " diye yazdı.



18 Ekim`de grup halinde safari!



Zekeriya Öz
, "Ekimin 21`indeki çöl safarisine katılmadım , çünkü ben o gün İstanbul`a döndüm" demişti. Ancak, 21 Ekim tarihli faturaya göre, çöl safarisi 18 Ekim`de gerçekleşti. Safariye 9 kişilik seyahat grubunun tamamının katıldığı görüldü. Safari tutarının 810 dolar, bot turundaki akşam yemeğinin de 660 dolar olduğu, paranın yine İdris Demirhan tarafındanödendiği anlaşıldı.



`Şov yapanla hukuku işleten ayrılmalı`



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz`ün, "Başbakan Erdoğan`ın kendisine operasyonu durdurması ve özür dilemesi için iki üst düzey yargı mensubunu gönderdiği" iddiasına tepki gösterdi. Savcıların görevlerini anayasa ve hukuk çerçevesinde sürdürmesi gerektiğini belirten Bozdağ, "Ama her gün basının huzurunda, gazete manşetlerinde, TV`lerde şov gibi vazife yaparlarsa, o zaman kendilerine olan saygının, hukuka güvenin, adalete inancın zayıflamasına yol açarlar. Artık Türkiye`de, şov yapanlarla, hukuku işletenlerin ayrılması lazım." dedi.

Savcı Zekeriya Öz`ün "Ben 21 Ekim`de safariye katılmadım sözleri" doğru çıktı! Çünkü söz konusu çöl gezisinin 9 kişilik ekiple 18 Ekim`de yapılmış . Safarinin faturası , tarihi ve maliyeti kanıtlıyor. Öz`ün

Bu haberler de ilginizi çekebilir