• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Sınav görevlisi öğretmenlere 5 saat ek ders müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Yazıda, Bakanlığa çeşitli yollarla  ulaşan başvurularda, sorumluluk sınavlarında öğretmenlere ödenecek ücretlere ilişkin tereddütlere düşüldüğü belirtildi.
 

 

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, sorumluluk sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders saatlerine ilişkin kararın 12. maddesi kapsamında, sınavın ders saatleri içinde veya dışında yapıldığına bakılmaksızın, fiilen yerine getirilen her bir sınav görevi için, 5 saat ek ders ücreti ödeneceği ifade edildi.
 

 

Ortaöğretimde hizmet alımı devam edecek
Bakanlık, illere okulların temizlik ve güvenlik hizmetlerine ilişkin de yazı gönderdi. Yazıya göre, güvenlik ve temizlik hizmetlerinin mevcut yardımcı hizmetler sınıfı personeliyle yürütülmeye çalışılıyor. Personel sayısının yetersizliği nedeniyle zaman zaman bazı okullarda beklenen seviyede hizmet yerine getirilemiyor.

 

Buna göre 2013 mali yılında Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı hizmet satın alan okullar,  2014 mali yılında da hizmet satın almaya devam edecek. Ocak-Haziran asgari ücet tutarı 1.675.15 TL, Temmuz-Aralık asgari ücret tutarı ise 1.773,68 TL olarak belirlendi. Hizmet alımı, 9 ay üzerinden ve belirtilen asgari ücret tutarını  geçmeyecek şekilde hesaplanacak.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir