• DOLAR 32.586
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2412.595
  • ...
'İyilikte Yarışan Sınıflar' projesi Bingöl'de anlatıldı.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İHH tarafından başlatılan "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var, İyilikte Yarışan Sınıflar" adlı proje adlı projesi kapsamında Bingöl’ e gelen İHH yetim birimi başkanı Murat Yılmaz gazetecilere projeyi anlattı.

 

 ‘’İyilikte Yarışan Sınıflar" Proje tanıtım Programına Memur-Sen Bingöl İl başkanı Mücahit Çelik, Eğitim-Bir Sen Bingöl  İl başkanı Yunus Kava, Sağlık- Sen Bingö il başkanı Bilal Arslan ve İHH Bingöl il Temsilcisi Muhittin Gilli katıldı.

 

"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyasının  Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı destekli olduğunu belirten Yılmaz, "Kampanya kapsamında çocuklar ve gençler, dünyanın herhangi bir yerindeki yetim kardeşlerine yardım eli uzatabilecek." dedi.

 

Yılmaz,  “İHH İnsani Yardım Vakfı’mız 2007 yılından beri,  Dünya üzerinde yetim çocukları destekliyor. Bugün hali hazırda dünyanın 46 ülkesinde ve ülkemizde 46 ilde 35’in üzerinde yetim çocuğumuzu Türkiye’deki hayırsever yetim dostu  büyüklerimiz destekliyor.’’dedi.

 

Yetim çocuklarla ilgili yapılan desteği bütün Türkiye ye yaymak istediklerini belirten Yılmaz,  ‘’Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye deki bütün okullarımıza uygulanmak üzere Anaokullarından, Liselere kadar ve Diyanet İşleri Başkanlığımızı da Türkiye’deki bütün Kuran kurslarında uygulanmak üzere bir proje sunduklarını belirterek, “Kampanyamızın ismi ‘’İyilikte Yarışan Sınıflar"  Neden bu ismi verdik? Çünkü birincisi; psikolojik olarak, kampanya ve slogan isminde yetim kelimesini kullanmayı doğru bulmadık. Çünkü sınıflarımızda yetim, öksüz ve terk edilmiş çocuklar olabilir diye düşündüğümüz için dedik ki ‘’İyilikte yarışsın bütün sınıflar’’ o yüzden yetim kelimesini kullanmadık. Kampanyamıza çok ciddi destek gelmeye başladı. Halihazır da Türkiye’de 76 ilimizde bin 500 civarında okulumuzda ve 4 bini aşkın sınıfımız, bu kampanyaya katılmış durumdadır.’’ ifadelerini kullandı.

 

Bu kampanyanın tanıtımı için Bingöl’e geldiğini dile getiren Yılmaz, tahminen burada her okulda en az bir yetim çocuğu destekleyeceklerini tahmin ettiklerini  belirterek, “ Bu çalışma  ‘Değerler Eğitimi’ nin hem teorisini ve hem de pratiğini barındırıyor.  Bu anlamda yani çocuklar hem meselenin teorisini görecekler ve hem de kumbaralarında paralarını toplayarak meseleyi pratize edecekler. Çocuklar isterlerse Türkiye’de, isterlerse Filistin’de ya da Dünyanın her hangi başka yerinde bir yetimle arkadaş olabilecekler, bir yetime destek vermenin hazzını gönüllerinde yaşayacaklar. Bu çocukların gerek TV’lerde gerekse İnternet üzerinden kirlendiğini düşünürsek, bu iyilik kapılarından birisi çocuklarımız için. Çocuklarımız bu kapıdan girecekler, büyüdüklerinde yetişkin olduklarında da çevrelerindeki yetimi, yoksulu, garibi, yaşlıyı, hastayı ve muhaciri görüp gözeten nesiller olacaklar inşallah. Bu şekil görüyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

 

Aynı zaman da bu kampanya Türkiye’nin Dünyaya ihraç ettiği bir proje olduğunu belirten Yılmaz, ‘’ Şuan kampanya dünya dillerine çevrilecek. Neden?  Çünkü dünyada çok yetim var. 400 milyona yakın yetim var. Bütün dünya ülkeleri bu meseleye el atarlarsa dolayısıyla bu yetim çocuklara bir şeyler yapmış oluruz.’’şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir