• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
`Gerçek manada O`nu örnek edinelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar yaklaşan Mevlid kandili nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.
                                                                                                                              
12 Ocak Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece Mevlit Kandilinin idrak edileceğini hatırlatan Müftü Çağlar, “Tüm din kardeşlerimizin Mevlit Kandillerini tebrik ediyoruz. Biz Müslümanlar, Peygamber Efendimiz (SAV)’in kutlu doğumu anlamına gelen Mevlit gecesini çeşitli etkinliklerle kutlamayı adet haline getirmişiz. Bu adet etkinliklerden biri de Mevlit okutmaktır. Bilindiği gibi İslam aleminde çeşitli dillerle yazılan ve başta Mevlit gecesi olmak üzere muhtelif vesilelerle okunan nesir ya da manzum Mevlit eserlerinde, daha çok Peygamberimiz (SAV)’in mübarek doğumu ile ilgili bilgilere yer verilmiştir.
 
Müslümanların sadece güzel seslerle okunan Mevlitleri okuyup dinlemekle yetinmemeleri gerektiğine işaret eden Müftü Çağlar, “Yüce Peygamberimizin hayatın her alanındaki örnekliğini öğrenmeye çalışalım. Hayatını yazan sağlam kaynak eserleri okuyalım. Gerçek manada onu örnek edinelim. Getirdiği inanç, ibadet, ahlak, adalet ve insan hakları ile ilgili eşsiz ilahi mesajlarını anlamaya, O’nun örnek yaşantısını özümseyip hayata aktarmaya ve bunu toplumsal bir şuura dönüştürmeye çalışalım” ifadelerini kullandı.
 
Müftü Çağlar açıklamasının devamında, Mevlit Kandili ve benzeri vesilelerle, ülkemiz ve dünya gündemindeki insan merkezli meselelerin insan hakları, savaşlar, çatışmalar ve barış gibi konulara dair İslam dininin görüşleri, Hz. Muhammed (s.a.v.)’in problem ve ihtilafları, adilane bir şekilde halletmedeki örnekliği incelenerek hatırlanmasının gerektiğini kaydetti.
 
Müftü Çağlar, insanlığın Peygamber Efendimizin tebliğ ettiği inanç sistemine, O’nun ahlak sistemine, O’nun adalet sistemine; kısaca O’nun kurtarıcılığına muhtaç olduğunu ifade etti.
 
(İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir