• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
"Tek tip parti anlayışına Kürdistan'da yer yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Kurulduğu günden beri sürekli saldırılara maruz kalan Hür Dava Partisine (HÜDA PAR)son olarak Diyarbakır’ın Silvan İlçe teşkilat binasına PKK/BDP’li olduğu bilinen  kişilerce yapılan saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

Saldırıya tepki gösteren Hür Dava Partisi Şanlıurfa il Başkanı Lokman Yalçın, İl Başkanlığı binasında bir basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasında, “Son zamanlarda Bölgemizde huzur ortamını yıkmaya çalışan çetelerin, masum ve sivil Kürt halkına karşı sindirme amaçlı saldırılarına, Şırnak’ın Cizre ilçesi ve Van Muradiye ‘den sonra, şimdi de  Diyarbakır Silvan’da  devam ettiklerini görmekteyiz. Her fırsatta Kürt halkına şiddet uygulayan ve şiddeti bir iktidar aracı olarak gören bu zihniyetin, çok yakında hüsrana uğrayacağını, Kürt halkı tarafından kabul görmeyeceğini bu çetelerin bilmesi gerekir. Bütün dünyada tedavülden kalkmış Marksist baskıcı zorba tek tip parti anlayışının, Kürdistan’da uygulanabilmesi ve hayat bulmasına artık imkan yoktur.” ifadelerini kullandı.

 

30 yıldır savaştıkları Devletle barış yapıp Kürt halkına şiddet uyguluyorlar

Kürt halkını temsil ettiğini iddia edenlerin Kürt halkına yapılan saldırıları kınama yerine, saldırganları cesaretlendirici ve sırtlarını sıvayıcı tavır takınmalarını esefle kınadıklarını dile getiren  Yalçın, “BDP’ nin Müslüman Kürt halkına yapılan saldırıların arkasında durması, saldırıları kınamaması, BDP’yi Kürt halkının gözünde saldırıların ortağı yapmaktadır. BDP’nin bu süreçten karlı çıkacağını zan etmesini hayretle izliyoruz. Sorumsuzca yapılan saldırılar ile Kürdistan’da sönmüş fitne ateşinin yeniden yakılmaya çalışıldığının farkındayız.  Bunların 30 yıldır savaştıkları Devletle barış masasına oturup Kürt halkına şiddet uygulamaları da manidardır. Saldırganların yakmaya çalıştıkları fitne ateşinin kendilerini de yakacağını bilmelerini istiyoruz. Baskı ve dayatmaların Müslüman kesimleri sindiremeyeceğinin bilinmesi gerekir. Kaos ve şiddetin kendilerine yarar değil, zarar getireceğini ifade etmek istiyoruz. PKK/BDP’nin HÜDA PAR’a yapılan saldırıları adeta bir amaç haline getirdiğini düşünüyoruz. Parti teşkilatlarımıza ve gönüllülerimize yönelik yüzden fazla saldırı gerçekleştirilmiştir. Yerel Seçimlerin yaklaşması ve halkın teveccühünün artmasıyla birlikte bunu hazmedemeyen çevreler saldırılarını da artırmıştır. PKK ve BDP’nin HÜDA PAR’a yapılan menfur saldırıları stratejiye dönüştürdüğü anlaşılmaktadır. Menfur saldırılar, fikri olarak halka bir şey veremeyen PKK ve BDP’nin düştüğü acziyetin bir göstergesidir” dedi.

 

Saldırı faillerinin bulunmaması işbirliğinin göstergesidir

Güvenlik güçlerinin bu saldırgan faillere karşı hiçbir somut adım atmaması ve bu durumun yıllardır devam etmesi, komplocu karanlık güçlerin işbirliği içerisinde olduğunun göstergesi olduğunu belirtti Yalçın, “Bu saldırıları yapan faillerin biran önce bulunmasını talep ediyoruz. Bugüne kadar yapılan yüzlerce saldırının failini ortaya çıkarmayan devlet yetkilileri, bölgede çıkacak herhangi bir huzursuzluğun sorumlusu olurlar. Seçimlerin yaklaşmasıyla beraber eğer yeterli önlemler alınmazsa saldırılar daha da artacaktır. Fırat’ın ötesindeki hukuksuzlukları görmezden gelen yetkililer bu sorumluluğun altında kalacaklardır” sözlerine yer verdi.

 

PKK/BDP kürt halkına saldırarak düşmanlığını belli ediyor

PKK/BDP’ye bağlı çetelerin Kürt halkına saldırarak düşmanlıklarını belli ettiğini gördüklerini söyleyen Yalçın,  bu saldırıları yapan çetelere seslenerek, “Sizleri yönlendirenler halkımızın düşmanlarıdır ve siz de bu halk düşmanlarına hizmet etmektesiniz. Halkımız ve Partimiz hiçbir saldırıya boyun eğmemiş ve eğmeyecektir. Suskunluğumuz edepsizliğinizden değil, edebimizdendir. Hür Dava Partisi edebi ve ahlakıyla toplumumuz içinde kısa sürede örnek gösterilen bir camiadır. Artık halkımıza karşı yaptığınız bu saldırılardan vazgeçin.” şeklinde konuştu.

 

Yalçın açıklamasının sonunda, “Bizler HÜDA PAR Şanlıurfa İl Teşkilatı olarak saldırıya uğrayan tüm parti üye ve gönüldaşlarımıza  geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bu olayların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.” dedi. (Mehmet Demir-İLKHA)

                                                                                                             

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir