• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Katil Şaron, Her An Son Nefesini Verebilir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Şafak`ta yer alan habere göre İsrail eski başbakanlarından `Lübnan Kasabı` lakaplı Ariel Şaron`un (85) sağlık durumunun daha da kötüleştiği açıklandı. 7 yıldır komada olan Şaron`un her an son nefesini vereceği açıklandı.

Doktorları tarafından 4 Ocak 2006`dan beri komada olan Şaron`un birçok hayati organının yaklaşık bir hafta önce iflas ettiği kamoyuna açıklanmıştı. Şaron, 2001`den, beyin kanaması geçirip yoğu bakıma alındığı 2006 yılına kadar başbakanlık koltuğunda oturmuştu.

Sabra ve Şatilla katliamlarının sorumlusuydu

16 Eylül 1982 tarihinde İsrail yanlısı milisler Batı Beyrut`ta Sabra ve Şatilla adındaki Filistin mülteci kamplarını basarak çocuklar dahil binlerce (700 ile 3500 arası) kişiyi katlettiler. Sabra ve Şatilla katliamında Siyonist şef Ariel Şaron`un rolü olduğu ortaya çıkmıştı.

Ariel Şaron 1982 yılında Lübnan İç Savaşı sırasında İsrail`in Savunma Bakanı olarak görev yapmaktaydı. Gözlemciler İsrail`in gözleri önünde gerçekleşen Sabra ve Şatilla katliamından Ariel Şaron`u sorumlu tutmuşlardır. Ariel Şaron`un 2000 yılında Kudüs`teki Mescid-i Aksa`ya polis koruması altında yaptığı baskın ve verdiği demeç Filistinlilerin 2. İntifadayı başlatmalarına neden oldu ve bir provokasyon olarak görüldü.

YOM KİPPOR SAVAŞI`NDA MISIRLILARA KARŞI SAVAŞTI

1967 Savaşı`nda büyük bir yenilgi yaşayan Mısır, Suriye ve Ürdün, 1973 yılında Sina Yarımadası`nda ve Golan Tepeleri`nde bulunan İsrail kuvvetlerine saldırdı. 6 Ekim 1973 günü başlayan bu savaş altı gün süren 1967 Savaşının yarattığı tepkinin bir sonucuydu. İsrail Altı Gün Savaşı`ndan, işgalindeki toprakları yaklaşık üç kat genişleterek çıktı. Savaşta Şaron da İsrail ordusunda yeraldı.

MESCİD-İ AKSA`YA GİRDİ, İKİNCİ İNTİFADA BAŞLADI

İkinci İntifada, Ariel Şaron`un Mescid-i Aksa`ya girmesiyle ortaya çıktı.. Bu tecavüz üzerine Filistinli gruplar tarafından, 2000 yılının eylül ayında İkinci İntifada başlatıldı. Kısa zamanda Filistin Otonom bölgesinin sınırlarını aşarak İsrail`e yayılan İkinci İntifada, Şubat 2005`te, Mısır`ın Şarm el Şeyh kentinde, Mahmud Abbas ve Ariel Şaron arasındaki ateşkes anlaşması ile `resmi olarak` sona ermiş ancak pek çok Filistinli grup bu anlaşmayı tanımayarak intifadayı sürdürmüştü. Kasap Şaron`un tahrikiyle başlayan olaylar son 8 yılda çok sayıda Filistinlinin katledilmesine yol açtı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir