• DOLAR 32.584
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2492.462
  • ...
"Basın çalışanlarını takdir ve tebrik etmemek mümkün değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Bursa valisi Münir Karaloğlu, 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü’nü yayınladığı mesajla kutladı.

 

Çavuşoğlu mesajında, “Ülkemizin geleceği, milletimizin birlik beraberliği, huzurumuzun korunması doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla çalışan gazeteciler, demokrasinin de vazgeçilmez bir unsurudur.

 

Gazeteciler haber ve görüşlerin yaygınlaştırılmasında ve kanaatlerin oluşturulmasında önemli pay sahibidirler.

 

Ülkemizde basın çalışanları bir dönem hiçbir hak ve hürriyete sahip değillerdi.  1961 yılında 10 Ocak’ta 212 adıyla bilinen kanuni düzenleme ile çalışan gazeteciler bazı haklarına kavuşabildi. O nedenledir ki 1961 yılından itibaren 10 Ocak tarihi, ‘Çalışan Gazeteciler Günü2 olarak kutlanmış ve kutlanmaya devam etmektedir.

 

Bu vesileyle vatandaşlarımızın ülkemizde ve dünyadaki gelişmelerden zamanında ve objektif bir şekilde haberdar olmasını sağlayan, her türlü zor şarta rağmen bile görev bilincini kaybetmeyen fedakar basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, mesleklerinde başarılar dilerim.”ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan Bursa valisi Münir Karaloğlu’da yayınladığı mesajda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

 

Karaloğlu mesajında, Basının kutsal bir meslek olduğunu belirterek, “Bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan değerli basın çalışanlarımızı takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir.” ifadelerine yer verdi.  (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir