• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
`Gazeteciler yasal haklarından mahrum bırakılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- HÜDAPAR Şanlıurfa Büyükşehir belediye Başkan adayı Av. Emin Güneş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yazılı basın açıklaması yaptı.
 
Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, 212 sayılı yasanın kabul edilişi nedeniyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Günü’nün, maalesef çıkan bir çok yasa gibi kağıt üzerinde kaldığını, halen özellikle Anadolu’da çalışan gazetecilerin kahir ekseriyetinin yasanın tanıdığı sosyal güvencelerden mahrum olduğuna dikkat çekti.
 
Güneş açıklamasının devamında, “giderek zorlaşan çalışma şartlarına rağmen ekonomik, sosyal ve mali haklarının yeterince taktir edilmediğini, Aslında çok önemli bir kamu hizmeti olmasına rağmen çarçur edilen kamu kaynaklarında gazetecilere hakkettiği payın verilmediğini”  ifade etti.
 
Güneş açıklamasına daha, gazetecilerin halkın dili, gözü, kulağı olduğu sıkça ifade edilmesi, gazetecilerin maruz kaldığı muamelelere bakıldığında beylik bir laftan öte gitmediğinin altını çizerek devam etti.
 
Güneş son olarak, “Toplumsal barışın, huzurun, hayrın hizmetinde olan değerli  ‘çalışan gazetecilerimizin’ 10 Ocak Basın Bayramı’nı gerçek anlamıyla kutlayabileceği günlere en kısa zamanda ulaşmaları dileklerimle” dedi.
 
(Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir