• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Paralel yapı mutlaka yok edilecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA -  AK Parti Bursa İl Başkanlığı, 17 ilçenin belediye başkan aday adayları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. AK Parti İl Başkanvekili Cemalettin Torun, yolsuzluk iddiaları üzerine yapılan operasyonların Başbakan Erdoğan’ı köşeye sıkıştırmak ve hükümeti düşürmek için yapıldığını belirterek, 17 Aralık Operasyonunu alçak bir darbe girişimi olarak nitelendirdi.
 
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanvekili Cemalettin Torun, 17 Aralık operasyonuna da değindi. Torun, “Ülkemiz son günlerde bir kısım iç ve dış odaklar tarafından karanlığa sürüklenmek istenmekte. Ülkemizin ve milletimizin refahını istemeyen bu kirli odaklar tarih boyunca hep olmuşlar ve olmaya devam edecek. Biz bunlara karşı sürekli uyanık olacağız. Onların oyunlarına asla gelmeyeceğiz. Bu mihraklar siyasette ve ekonomide istikrarı yakalayan, son yıllarda dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında ilk üçte yer alan bu güzel yurdumuzun güzel insanlarının huzur içinde, refah içinde yaşamasını istemiyor. Uluslararası karanlık güçler içimizdeki bazı işbirlikçileri maşa olarak kullanmak suretiyle sürekli huzursuzluk yaratmak istiyorlar” dedi.
 
“Alçakça bir harekettir, darbe teşebbüsüdür”
17 Aralık operasyonunun hükümeti düşürmek için yapılan bir darbe girişimi olduğunu ifade eden Torun, geçmişte de bu tarz olayları gördüklerini hatırlatarak, “12 Eylül öncesi anarşi ortamını yaşadık. 28 Şubat dönemini yaşadık. Bunların hiç birinde başarılı olamadılar. Aziz milletimiz her seferinde haklının ve mağdurun yanında yer aldı. Zalimlere her seferinde tokat attı. Gezi olaylarıyla hükümeti devirmek istediler, üniversitelerde kaos yaratmak istediler. Ancak hiçbirinde başarılı olamadılar. Her seferinde olduğu gibi milletimizin sağduyusu yine galip geldi. Şimdi ise 17 Aralık operasyonu ile yargı ve emniyet içerisindeki bir kısım derin yapıları harekete geçirmek suretiyle ülkemizi bir kez daha kargaşa içerisine sokmaya çalışıyorlar. Yolsuzluk iddiaları üzerinden yapılan bu operasyon Sayın Başbakanımızı köşeye sıkıştırmak ve hükümetimizi düşürmek için yapılan alçakça bir harekettir. Bu darbe teşebbüsüdür. Ancak Allah’ın izniyle bunda da başarı olamadılar ve olamayacaklar” diye konuştu.
 
Torun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dimdik yanında olduklarını da söyleyerek, millet iradesi dışında devlet içerisinde oluşan paralel yapının mutlaka yok edileceğinin altını çizdi.
 
Torun daha sonra, “Tarih yazmak korkakların işi değil. Cesur ve sabırlı olacağız. Hukuk çerçevesinde illegal yapıların yok edilmesi için gereken neyse onu yapacağız. Millet iradesi dışında devlet içerisinde oluşan paralel yapı mutlaka ama mutlaka yok edilecektir.  Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Oynanan oyunları bertaraf etmek için aziz milletimize daha fazla hizmet etmek için bizlere düşen görev daha fazla çalışmak ve önümüzdeki seçimlerde partimizin oyunu daha fazla arttırmak suretiyle milletimizin bu karanlık odaklara sandıkta cevap vermesini sağlamaktır” ifadelerine yer verdi.
 
Muhalefete eleştiri
Konuşmasında muhalefete de yüklenen Torun, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ey muhalefet! Biz bugünlere yolsuzluklarla mücadele ederek geldik. Yolsuzluk yapan varsa sonuna kadar üzerine gidilmesini istiyoruz. Bunun üzerine gidilmelidir. Bu milletin malına göz dikenlere asla müsamaha etmedik ve etmeyeceğiz. Ancak şu önemli; yolsuzluk maskesi arkasına sığınarak hükümetimizi yıkmaya çalışan paralel yapılardan değil aziz milletimizden medet umun. Demokrasi dışı yollardan medet umarak iktidara gelebilme arzusundan vazgeçin… Bu olaylar bir kez daha gösterdi ki sürekli uyanık olmak zorundayız. Hiçbir şekilde rehavet içerisinde olmayacağız. İstikrarın devamı için, aziz milletimize hizmet için bir olacağız, birlik olacağız. ”
 
(Zeki Aras-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir