• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 16 makro projesinden biri olan Küresel Fuar Acentesi kapsamında destek verilecek 2014 fuar takvimi belirlendi.


BTSO web sitesinde (www.btso.org.tr) duyurusu yapılan yurt dışı fuar takvimine göre; BTSO üyelerinin proje kapsamında destek alarak gidebilecekleri Ocak, Şubat ve Mart dönemlerindeki fuarların yanı sıra, yönetim kurulu tarafından onaylanan ve talep toplanan Mart-Aralık dönemi takvimi de açıklandı.


BTSO üyelerinin yurtdışındaki gelişmeleri takip edebilmeleri, uluslararası işbirlikleri yapabilmeleri ve yeni pazarlara ulaşabilmeleri için BTSO Yönetim Kurulu tarafından geliştirilen Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında açıklanan mali destek programı da devam ediyor.


Yurtdışı fuarlara ve iş gezilerine katılacak BTSO üyeleri, yaptıkları ulaşım, konaklama ve vize masraflarının 2.000 TL'ye kadarını "Yurt Dışı İş Gezisi Desteği" kapsamında KOSGEB'den, 1.000 TL'ye kadarını da BTSO'dan talep edebiliyorlar. Ayrıca, seyahat acenteleri da BTSO Web Sitesi üzerinden proje kapsamında teklif verebiliyorlar.


Söz konusu yurt dışı fuar desteklerinden yararlanmak isteyen BTSO üyeleri, www.btso.org.tr adresinden detaylı bilgi sahibi olabileceği ve başvuruda bulunabileceği gibi, BTSO AB Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü’nün 275 16 90 numaralı telefonundan da bilgi edinebiliyorlar.

 

BTSO heyeti heımtekstıl fuarı’nda
Küresel Fuar Acentesi Projesi 2014 Yılı Yurtdışı Fuar Programı kapsamında, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay önderliğinde Almanya’ya giden 17 kişilik BTSO Sektör Heyeti, dün başlayan dünyanın önde gelen ev tekstili fuarlarından Heimtekstil Fuarı’nda Bursa’yı temsil ediyor.


Almanya’nın Frankfurt kentinde kapılarını açan Heimtekstil Fuarı’nda BTSO ve KOSGEB desteğiyle 17 BTSO Üyesi; üreticiler, perakendeciler ve tasarımcılarla temaslarda bulunuyor.  8-11 Ocak tarihlerini kapsayan fuarda 61 ülkeden 2 bin 718 firma stant açarken, Türkiye ise 164 firmayla temsil ediliyor.(Zeki Aras-İLKHA)