• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...



BURSA - Ali Fuat Er, “Asya-Pasifik ülkeleri içinde yer alan Tayvan, bölge ile ticaretimizin gelişmesinde önemli bir köprü konumundadır” dedi.

Tayvan Ticareti Geliştirme Konseyi (TAİTRA) ve Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) tarafından organize edilen, “Tayvan: Otomobil Parçaları ve Bağlantı Elemanları İçin Küresel Tedarik Merkezi” adlı semineri Bursa Sheraton Oteli’nde düzenlendi.

“BUGİAD’IN ihracata verdiği önem bizim için önemli bir referans”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TAİTRA İstanbul Şubesi Proje Müdürü Patty Lin, Tayvan’ın, Orta Doğu ve Yakın Asya ülkelerine gerçekleştirdiği ihracatta Türkiye’nin 3. sırada yer aldığını dile getirdi.  Lin, Tayvan’ın 2012 senesinde Türkiye’ye gerçekleştirdiği ihracatın 1,6 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.  Lin Tayvan’ın ihracatta ön plana çıkan ürünlerini, Otomobil yedek parça, bağlantı elemanları, makina, elektirkli alet, plastik ve kauçuk eşya olarak sıraladı.


BUGİAD ile birlikte bu programı yapmaktan büyük onur duyduğunu dile getiren Lin, BUGİAD’ı organizasyon partneri seçme nedenini, “ BUGİAD üye sayısı ile Bursa’nın en büyük iş adamları derneği ve yurt dışı pazarındaki etkinliği ve ihracata verdiği önem bizim için önemli bir referans oldu” sözü ile açıkladı.

 

“Yerelden güç alarak, yüzümüzü dünyaya dönük”

Patty Lin’den sonra konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye çıkan BUGİAD Yönetimn Kurulu Başkanı Ali Fuat ER, “Sadece ülkemizde değil artık dünya da dikkatle takip edilen ve özellikle ekonomik ilişkiler noktasında kilit konuma yükselen Bursamızda Tayvan ve Türkiye Ticari İlişkilerinin geliştirilmesi ve yatırım imkânlarının tartışılması adına düzenlenen bu toplantının hayırlara vesile olmasını dilerim” diyerek sözlerine başladı.


BUGİAD olarak üyelerin kurumsallaşması, marka haline gelmesi ve yurt dışına açılması bizim önceliklirimiz arasında yer almaktadır diyen Er, “Biz dernek olarak yerelden güç alan ama yüzü dünyaya dönük bir kuruluşuz. Bugün olduğu gibi Ülkemizin ekonomik olarak gelişmesine katkı yapacak her türlü faaliyetin ve projenin içerisinde yer almaya özen gösteriyoruz” dedi. (Zeki Aras-İLKHA)