• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Alimlerden yozlaşma uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Son yıllarda Müslüman toplumlarda özellikle gençlerde görülen ahlaki yozlaşmayı Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Vaiz Abdulaziz Kutluay (Aziz Hoca) ile İl Başvaizi İbrahim Öztürk ile konuştuk.
 
Allah’ın vahyinden uzaklaşıldığında toplumsal yozlaşmanın başladığına dikkat çeken alimler, Müslümanların ellerindeki tüm imkanları kullanarak toplumu ıslah çalışmaları yapmaları gerektiğini söyledi.
 
"Kurtuluşun tek yolu Allah’a tam manasıyla teslim olmaktır"
Allah’ın vahyinden uzaklaşıldığında toplumsal yozlaşmanın başladığını hatırlatan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “Allah’ın vahyini kendi hayatında yaşamadan vazgeçmişse veya Allah’ın vahyini kendi zevk ve şeytani duygularına göre değiştirmişse işte o zaman yozlaşma olur. Bir Müslümanın yozlaşmadan kurtulmasının tek yolu Müslüman ve mümin olmasıdır yani Allah’a tam manasıyla teslim olmasıdır.” ifadelerini kullandı.
 
Tesettür yozlaştırıldı
Tesettürün son yıllarda türban adı altında yozlaştırıldığını dile getiren Vaiz Abdulaziz Kutluay, “Türban İslami bir kavram değil. Onu YÖK Başkanı İhsan Doğramacı icat etti. Allah Kuran’da, ‘Kadınlara söyle ayakları, elleri ve yüzleri hariç tüm vücutlarını örtsünler.” diyor. Hatta Şafiilerde fitne korkusu varsa yüzünü kapatması gerekiyor. Biz bugün hani bıraktık hicabeyi bari düzgün bir başörtüsü taksalar düzgün bir manto giyseler iyi olur.” diye konuştu.
 
Bazı alimlerin verdiği ruhsatlar yozlaşmayı getirdi
Zamanımızda yaşayan bazı modernistlerin tavrını eleştiren Kutluay, bu modernistlerin dindeki zaruret halinde yapılabilecek ruhsatları günümüz rahat ortamında da yapılabileceğini söylediklerini bunun da yozlaşmaya sebep olduğunu söyledi.
 
Bazı kadınların dışarıda başı açık gezip sadece namaz kılarken başını örtebileceğine ruhsat veren alimlerin yanlış yaptığına değinen Kutluay, bazı genç erkeklerin dar pantolon giydiklerini namaz kıldıkları zaman sırtlarının göründüğünü bazı gençlerin ise üzerinde küfür yazıları olan tişört giydiğine dikkat çekti.
 
Yozlaşmada basının rolü çok büyük
Toplumsal yozlaşmada televizyon ve basının çok etkili olduğunun altını çizen Kutluay, Müslümanların bir türlü kendini bulamadığını bu yozlaşma karşısında Müslümanların ellerindeki tüm imkanları kullanarak toplumu ıslah çalışmaları yapmaları gerektiğini söyledi.
 
Müslümanlar taklit hastalığına yakalanmış
Günümüzde Müslümanların başka toplumları taklit etme hastalığına yakalandığını ifade eden Şanlıurfa Başvaizi İbrahim Öztürk, “Müslümanlar İslam’dan uzaklaştıkça yozlaşma baş göstermeye başlar. Başkalarına benzemeye gayret sarf ediliyor. İnsanlar âdetiyle, örfleriyle, ahlakıyla İslam’dan uzaklaştıkça toplumsal yozlaşma başlar. Hem maddi yıkım hem manevi yıkım hem de sosyal yönden yani her yönden bir yıkılma meydana geliyor. İslam’a yöneldikçe İslami prensipler takip edildikçe dünyada huzur ve felah, ahirette de ebedi saadet tahakkuk eder.” diye konuştu.   
 
(Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir