• DOLAR 32.494
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2481.468
  • ...
Adliye çıkışı avukatın boğazını kestiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Huzurkent Mahallesinde 5 Nisan 2007'de meydana gelen kazada kızı ölen ve açtığı davanın bir kısmından tazminat kazanan bir kısmından davayı kaybeden baba Ş.P. (46), davanın kaybettiği kısmından doğan 6 bin TL’lik vekalet ücreti nedeniyle karşı tarafın avukatı Turgut Kılbacak’ı (35) boğazından yaralandı.

 

2 çocuk babası avukat Avukat Turgut Kılbacak’ı boğazından 20 santimetre çapında bıçak darbesi ile yaralayan Ş.P, kaçmaya çalışırken çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak Adliye Polisi tarafından gözaltına alındı.Boğazından yaralanan avukat Kılbacak ise özel otomobil ile Tarsus Devlet Hastanesi Ana Binasına kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

Olayın duyulması ile birlikte hastaneye gelen Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Tarsus Temsilcisi Avukat Aliye Özcan ve Turgut Kılbacak’ın meslektaşları Tarsus Devlet Hastanesine akın etti.

 

Hastanede bir açıklama yapan Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, “Yapılan saldırıda, bir iki milim daha derin olsa arkadaşımızı orada kaybedebilirdik.

 

Arkadaşımızın verilmiş sadakası varmış. Boynunda 20 santim kadar kesik var ama çok şükür ki damara denk gelmemiş bu nedenle hayati tehlikesi yok. Bu konuyla ilgili soruşturma başlatılacak ama ben bir tek bir şey söylemek istiyorum. Herkesin bir gün avukata ihtiyacı olabilir. Avukatlar taraf değildir. Avukatlar temsil ettikleri insanları sade savunurlar. Onlarla özdeşleşmezler. Kınamak ve bu olayın takipçisi olacağımızı söylemekten başka bir şey söylemeyeceğim çok, çok üzgünüz dedi.” dedi.

 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir