• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Kılıçdaroğlu, Bursa'da hükümete yüklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Bursa Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe Belediye başkan adaylarını tanıtmak için Bursa’ya geldi. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen programda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonu ve ardından yaşananlar üzerinden hükümete yüklendi.

 

Özel bir Jetle Saat 10.30 sıralarında Yenişehir Havalimanına inen Kılıçdaroğlu, CHP otobüsüyle programın yapılacağı Atatürk Kapalı Spor Salonu’na doğru hareket etti. Yolda partililerin yolu kapatması sonucu uzun kuyruklar oluşürken trafikte bir süre tıkanıklık meydana geldi.

 

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığının gözlerden kaçmadığı programda, sık sık hükümet aleyhine sloganlar atıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu’nun gündeminde 17 Aralık operasyonları vardı. Kılıçadaroğlu, konuşmasında Binali Yıldırım'ın İzmir'deki operasyon kapsamında aranan bacanağı için "Aranan ve kaçan kayınbirader. Biz babalar oğullar diyorduk, başka çemberler ortaya çıktı." dedi.

 

“Bacanak mı? Valla kayınbirader bacanak biz de şaşırdık” diyerek konuşmasına devam eden Kılıçadaroğlu, “Bundan 6 ay önce ülkenin yönetiminin sağlıklı olmadığını, demokrasinin tehlikede olduğunu, güçler ayrılığı ilkesinin ihlal edildiğini ve bir diktatörün ülkeyi yönettiğini söylemiştim. Dediler ki, "Siz nasıl diktatör deyimini kullanırsınız?" Bakınız Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir metrekare arazi kiralanacaksa Recep Tayyip Erdoğan'dan izin almak gerekiyor. Bu nasıl demokrasi anlayışı? ”ifadelerini kullandı.

 

Sayıştan raporlarının meclise gelmemesini yeni yolsuzlukların açığa çıkmaması olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki günlerde göreceksiniz daha büyük yolsuzluk olayları çıkacak ortaya.” ifadelerine yer verdi.

 

Yapılan konuşmaların ardından aday tanıtımı yapılarak program sona erdi.  (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir