• DOLAR 32.565
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2416.87
  • ...
"Basın çalışanlarına işlerinde kolaylıklar sağlanmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle açıklama yapan Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti (BM-GYC) Başkanı Uğur Kapuci, gazetecilerin susturulmaya çalışıldığı bir dönemde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününden söz edilmemesi gerektiğini ifade ederek, 1961 Anayasasında gazeteciler lehine yer alan hükümlerin yerine getirilmesi gerektiği söyledi.

 

Açıklamasının devamında Kapuci, basının hür olması halinde demokratikleşme yolunda önemli adımların atılacağını belirterek, "10 Ocak Çalışan gazeteciler gününün "Çalışan gazeteciler bayramı" olarak değiştirilmesi gerekir." dedi.

 

"Bağımsız ve özgür bir basından söz etmek imkansız hale gelmiştir"
Basın ve çalışanları üzerinde yoğun siyasi baskı olduğunu söyleyen Kapuci, "Ülkede ne zaman bir olumsuzluk olursa basın hemen suçlu ilan ediliyor. Halbuki ülkenin menfaatleri için özgür ve bağımsız bir basına büyük görevler düşüyor. Günümüz şartlarında tam bağımsız ve özgür bir basından söz etmek ise neredeyse imkansız hale gelmiştir. Gazetecilerin taraf olmaması gerekir. Demokrasinin geleceği basına bağlıdır." diye konuştu.

 

Basın çalışanlarına hakların verilmesi gerektiğine vurgu yapan Kapuci, zor koşullarda görevlerini yerine getirmeye çalışan basın çalışanlarına işlerinde kolaylıkların sağlanması ve görev alanlarının genişletilmesinde fayda olacağını kaydetti.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir