• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Cudi Tüneli'nin yapımı devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK -  Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Bozalan Köyü’ne bağlı Harabalisa Mevkii’ne yeni yerleşen vatandaşlara ziyarette bulundular. 

 

Vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Koca’ya  öncelikle Harabalisa Mekii’ne mezra vasfı verilmesini isteyen vatandaşlar, Kaymakam Koca’nın müracaatlarını alma sözü vermesinin ardından diğer isteklerini sıraladılar; Harabalisa Mevkii’ne yeni yerleştikleri için yollarının durumunun iyi olmadığını, su tesisatlarının bulunmadığını ve çevresi açık olan mezarlıklarının çevre düzenlemesinin yapılması gerektiğini Kaymakam Koca’ya ilettiler.


Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kaymakam Koca,  sorunların çözümü için gerekli adımları atacaklarını söyleyerek, vatandaşlarla vedalaştıktan sonra Harabalisa Mevkii’nden ayrıldılar.
      

Harabalisa Mevkii’nde bulunan vatandaşları ziyaretlerinin ardından, yapımı devam eden Cizre-Şırnak Yolu tünel inşaat alanını ziyaret eden Kaymakam Koca, yetkililerle beraber tünel ve viyadük inşaat alanını inceledi. Cudi 2 tünelinin açma çalışmalarında bu gün itibariyle gelinen noktaya kadar giden Kaymakam Koca, tüneller ve viyadük yapım çalışmalarının aşamaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Tünelin yapımını üstlenen firma yetkilileri ise, “Yapımı tamamlanan Cudi Tüneli’nin sağ tüpünün 691 metre ve sol tüpünün 727 metre olduğunu, Cudi 2 tünelinin ise bu gün itibariyle 786 metre olacak olan sağ tüpün 310. metresine, 727 metre olacak olan sol tüpün 322. metresine ulaştı. Yapımına başlanılan viyadükün ayaklarının oturacağı zeminde ‘Fore kazık’ çalışmaları devam ediyor. Viyadük tamamlandığında 380 metre uzunluğunda ve en uzun ayağı 49 metre yüksekliğinde olacak” bilgisini verdiler.

 

Alınan bilgiler ve incelemelerin ardından çalışmaları yürüten işçilerle buluşan Kaymakam Koca daha sonra beraberindekilerle birlikte şantiye alanından ayrıldılar. (Abit Dündar –İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir