• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Paralel devletten MİT`e yakın takip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Esed tarafından izlendikleri şüphesini aktaran MİT, casusluk faaliyeti olduğunu düşünerek araçla ilgili Emniyet`ten araştırma istedi. Emniyet MİT`e verdiği sözlü yanıtta takip eden aracın kendilerine ait olduğunu ancak izlemeden haberleri olmadığını belirtti. Bunun üzerine devlet içindeki paralel yapının MİT`i yakından takip ettiği ortaya çıktı.

İŞTE İLGİNÇ OLAYIN DETAYLARI
Suriye`deki olayların ardından MİT`in yoğun önlem aldığı ve teyakkuz halinde bulunduğu Hatay`da ilginç bir olay yaşandı. Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde bomba yüklü araçlarla terör saldırısı düzenlenmesi ve 52 vatandaşın hayatını kaybetmesi üzerine MİT bölgedeki çalışmalarını arttırdı. Dışarıdan gelebilecek her türlü tehdide karşı tedbir alırken, içerideki paralel yapı tarafından takip edildiğini anladı.

CASUSLUK ŞÜPHESİ
MİT`in Reyhanlı`da görev yapan bir ekibi, Ağustos ayında bir aracın sürekli kendilerini takip ettiğini fark etti. Hyundai İ20 marka sivil bir araç tarafından izlendiklerini tespit eden MİT mensupları, durumu üstlerine bildirdi. MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü`ne bir yazı yazdı. "Suriye makamlarına casusluk yaptığından şüphelenilen Hyundai İ20 marka ve 31 K 4982 plakalı aracı araştırın" şeklindeki yazı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü aracı incelemeye aldı.

ARAÇ EMNİYET`E AİTMİŞ
22 Ağustos tarihli MİT yazısı üzerine inceleme yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, aracın Emniyet`e kayıtlı olduğunu tespit etti. MİT`e sözlü bilgi veren Emniyet yetkilileri, polislerin bilgileri dışında izleme yaptığının anlaşıldığını ve bölgeden çekildiğini bildirdi. Kritik bir dönemde Reyhanlı`da görev yapan MİT mensuplarının Emniyet içindeki paralel yapı tarafından gizlice izlendiği ortaya çıktı.

TIR OLAYINI HATIRLATTI
Hatay`da kısa bir süre önce de TIR olayı yaşanmıştı. Jandarma ekipleri aldıkları bir istihbarat üzerine Türkmenlere yardım götürülen bir TIR`ı içinde silah bulunduğu gerekçesiyle durdurmuş, fakat MİT yetkililerinin de bulunduğu aracın aranmasına izin verilmemişti. Başbakan Erdoğan da TIR olayı için "7 Şubat`ın devamı" diyerek MİT`in hedef alındığına dikkat çekmişti.
Kaynak: Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir