• DOLAR 32.525
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.878
  • ...
`Bu bölgede barış sağlanmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA – Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’nin geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği “15. Batı Trakyalılar Panayırı ile 9. Uluslararası Yağlı Güreş Şampiyonası”nın sponsorları için ödül töreni düzenlendi.
 
Kervansaray Termal Hotel’de gerçekleştirilen ödül törenine; AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Mustafa Esgin ile çok sayıda bürokrat, işadamı ve birçok davetli katıldı.
 
Ödül töreninde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Balkanlar ile Batı Trakya’da sağlanacak barış ve istikrar ortamının küresel barışın sağlanması adına önem arz ettiğini söyledi.
 
Çavuşoğlu, “İki dünya savaşının da ilk kıvılcımlarının çakıldığı bu bölgede sağlanacak barış, küresel barışın sağlanması için çok önemlidir. Bu bölgedeki istikrar ve barış ortamının sağlanması adına, Türkiye üzerine düşeni yaptı, yapıyor ve yapmaya da devam edecektir. Özellikle şunu belirtmek isterim ki; başta Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yunus Emre Enstitüsü olmak üzere, birçok kurum ve hayırseverin milyarlarca liralık yardımları bu bölgelerle buluşturmuş ve bununla da kalınmamış, oradaki tarihi ve kültürel mirasın yeniden ayağa kalkmasını sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.
 
Batı Trakya Bölgesi’nde yaşayan 150 bin soydaşın tarihin emanetçisi olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarımızın kalplerinin yarısı burada yarısı orada atıyor. Oradaki her bir soydaşımızın derdi bizim derdimiz, hüznü bizim hüznümüz, sevinci bizim sevincimizdir. Onların dertleriyle dertlenip, onların sevinçleriyle mutlu oluyoruz. Bölgedeki vatandaşlarımız, gerek ekonomik gerek dini gerekse de milli anlamda bir takım zorluklar yaşıyor olabilir. Biz, bu zorlukları azim ve kararlılıkla aşacağız ve oradaki bağlarımızı yeniden güçlendireceğiz.” diye konuştu.
 
“Batı Trakya insanı, ulusal çapta değerli bir dava insanıdır”
Törene katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa’nın bir Balkan şehri olduğu söyledi. Altepe, “Sizlerin yanında olmaktan mutluluk duyuyorum. Sizler bizim için önemlisiniz ve her zaman sizlerin yanında olacağız. Batı Trakya insanı, ulusal çapta değerli bir dava insanıdır.” dedi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir