• DOLAR 32.452
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2471.736
  • ...
DR. Aydın Gök: Batman Adil Belediyeciliği Hak Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN – Batman’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök, ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Gök, Batman’ın adil ve tarafsız bir belediyeciliği hak ettiğini ifade etti.

Tanıtım programında ilk konuşan HÜDA PAR Batman İl Başkan Yardımcısı Osman Teyfur, siyasetin insanlara hizmet etme sanatı olduğunu belirterek adaylarının ve kadrolarının halkın sorunlarını bilen ve çözebilecek kişilerden oluştuğunu söyledi.

HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök, ‘Dürüst Siyaset Gerçek Adalet’ şiarıyla partilerinin kurulduğunu ifade etti. Gök “Kurulan partimiz HÜDA PAR, özellikle yüzyıllardır İslami ve insani, maddi ve manevi mağduriyetlerin her çeşidini yaşamış olan bölge halkının kurtuluş umudu oldu. Halkımız, küresel egemen güçlerin ve ulusal temsilcilerinin yaşattıkları mağduriyetlerin yanında yerelde de kendi insanlarımızın yalan yanlış vaat ve uygulamalarıyla ömür tüketti.” dedi.

 Huzur ve mutluluğun hakim olduğu bir yönetim anlayışını vaat ediyoruz

Hür Dava Partisi olarak ‘Dürüst Belediyecilik Gerçek Hizmet’ anlayışıyla 30 Mart Yerel Seçimlerine katılıp halkın hizmetine talip olacaklarını vurgulayan Gök, “Ümitsizlik ve karamsarlığın, rüşvet ve yolsuzluğun, adam kayırma ve yandaşlığın, başı boşluk ve düzensizliğin partizanlık ve tarafgirliğin hakim olduğu yönetim anlayışı yerine umudun ve iyimserliğin, doğruluk ve dürüstlüğün, adalet ve hakkaniyetin, emniyet ve güvenin, yardımlaşma ve dayanışmanın kısaca huzur ve mutluluğun hakim olduğu bir yönetim anlayışını vaat ediyoruz. Birileri bu söyledikleriniz karın doyurmaz diyebilir. Ve birilerinin yaptığı gibi evvela bol keseden, yaldızlı sözlerle vizyon projeleri sıralamamızı bekleyebilirler.” ifadelerini kullandı.

Belediyeyi halkın malı bilip, onu yetim malı gibi muhafaza edeceğiz

Halkın kendilerinden proje beklemesinin en doğal hakları olduğunu söyleyen Gök, “Fakat projelerin hayata geçirilebilmesi için kasanın dolu olması lazım. Evvela belediyelerin kasasına bağlanan ve kaçaklara sebep olan hortumları kesmek lazım. Bunun için de gerçek manada Allah’ tan korkan, belediyeyi halkın malı bilip, onu yetim malı gibi muhafaza edecek başkanlara ve kadrolara ihtiyaç vardır. Aksi takdirde kuzuyu kurda, ciğeri kediye teslim etmiş oluruz. Eskiden belediye başkanlarına, şehrin emin kişisi, güvenilir kişisi anlamına gelen şehr-emini derlerdi. Şehrin mülki amiri şehrin emiri, belediye başkanı şehrin emini idi. İslam coğrafyasında belediye başkanına verilen şehr-emini adı çok şey ifade ediyor.” diye konuştu.

Siyasi manevralarla yıllardır halkın gözü boyanıyor

“Belediye imkanlarını aileye, yandaşa, yoldaşa, ideoloji ve partilere kurban edip, halkın şikayetlerine karşı bahane uydurma devri geçti.” diyen Gök, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yıllarca belediyelerde hizmet üretmeyenler siyasi kimliklerini bahane edip, beceriksizliklerini örtbas etmek için yerelde partizanlık yapmaktadırlar. Siyasi manevralarla yıllardır halkın gözünü boyamaktadırlar. Sokaklarda kavga veriyoruz demekte, hizmet talep eden kendi yandaşlarını dahi susturmaktadırlar. Ve özellikle bölgemizde yıllarcadır belediyelerde yerel demokratik diktatörlükler hakim olmuştur. Halkımıza hizmet vermemeyi, siyasi mücadeleye bağlayanların mazereti geçersizdir. ‘Mecliste Siyaset, Belediyelerde Hizmet’ yapılır. Bu ikisini birbirine karıştırmamak lazımdır. Siyaset mecliste yapılır. Siyasi mücadelenin, hak almanın, siyasi taleplerin hakka dönüşmesi, alınan hakların korunması yeridir.”

Belediyeler halka hizmet mekanlarıdır

Belediye başkanlarının bir siyasi düşüncesinin olabileceğini ama bunun, onun tarafsızlığına, adil olmasına engel olamayacağının altını çizen Gök, “Belediyeler halka hizmet mekanlarıdır. Halka hizmet üretilir. Şehrin yaşam kalitesi yükseltilir. Yerleşim yerleri yaşanır hale getirilir. Batıda marka haline gelmiş onlarca şehir mevcut. Hizmetlerin ayrıntıları üzerinde duruyorlar. Modern şehirciliği, sosyal projeleri, küresel ve yerel motiflerin birleştirilmesi hususlarını tartışıyorlar. Biz ise hala bir asfalt olayını aşamamışız. Halkın içinden çıkan, halkın ihtiyaç ve taleplerini bilen dinini de dilini de savunacak bir yönetime ihtiyaç vardır. Bu da ancak Hüda Par’ın iktidarı ile mümkün olacaktır. İdeolojik amaçlarını, kişisel, örgütsel ve partisel çıkarlarını halkımızın menfaatinden üstün görenlerin, halkımıza ve şehrimize bir şey veremediğini gördük.” dedi.

Batman halkı hizmetin en iyisine layıktır

Batman halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu kaydeden Gök, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Batman rüşvetin, haracın, yandaşlığın olmadığı, adil, tarafsız bir belediyeciliği hak ediyor. Adaylarımız halkın içinden çıkan, sivil toplum kuruluşlarında halka hizmet etmiş, sorunlarını , sıkıntılarını, taleplerini iyi bilen kişilerdir. Halkımızın ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını gidermek için, karşılık beklemeden çaba harcayan çalışkan ve fedakar kişilerdir. Geleceğimiz olan çocuklarımızı, gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan, sapkınlıklardan korumak için çabalayan kişilerdir. Mümkün olduğunca bu halka hizmet için yollarını açacağız. Karşılıklı partizanca kısır çekişmelerden uzak durup, tam tersine Batmanımıza hizmet için tüm yerel yönetimler ve bağlı kuruluşlar, Ticaret ve Sanayi Odaları, üniversiteler, STK’lar elbirliğiyle hem yıllarcadır uygulanmayı bekleyen önemli eski projeleri ve hem de yeni kentsel ve sosyal projeleri hayata geçireceğiz.”

Soru cevap şeklinde devam eden toplantı da Gök, il genel ve belediye meclis adaylarının listelerinin hazır sayıldığını ve dürüst, temiz bir liste oluşturduklarını söyledi.

Seçim sürecini selametle geçmesini istediklerini belirten Gök, parti çalışmalarında ciddi bir sorunla karşılaşmadıklarını ve 80 bin broşür dağıttıklarını bazı küçük sorunlarla karşılaştıklarını ifade etti. (Veysi Demir/M.Fatih Akgül-İLKHA)  

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir