• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Moldovalı bayan Müslüman oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Moldova Chişinau doğumlu Alexandra Sergheeva Kuran-ı Kerim`den etkilenerek İslamiyet`i seçti.
 
Sergheeva, Adana Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini belirtti.  Bunun üzerine Adana Müftü Yardımcısı Sezai Erdal tarafından kendisine İslam dininin temel prensipleri hakkında özet bilgi verilen Sergheeva, İl Müftü Yardımcısı Sezai Erdal , Aile irşat ve rehberlik bürosu sorumlusu Vaize Emine Kılıç, Din Hizmetleri ve Eğitim Kısım Şefi Mehmet Yıldırım, Bilgi İşlem Sorumlusu Ahmet Tokdemir ve yakınlarının huzurunda yapılan ihtida töreninde kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu. Sergheeva, ‘Pınar’ ismini aldı.
 
İl Müftü Yardımcısı Erdal, makamında gerçekleşen ihtida töreninde yaptığı konuşmada, aslen Moldovalı olan Alexandra Sergheeva`nın Müslümanlığı seçtikten sonra ismini Pınar olarak değiştirdiğini belirterek, "Az önce hanım kardeşimiz Kelime-i Şehadet getirerek ve inanarak Müslüman oldu. Kendisini bu kararından dolayı kutluyoruz. İnşallah bu kararı kendisi, ailesi ve İslam alemi için hayırlara vesile olur. Müslümanlığı kendi isteğiyle, araştırarak, severek seçtiğini dile getirdi" dedi ve kısa bir dua yaptı.
 
Törenin ardından bir süre daha İslam diniyle ilgili bilgiler alan Pınar Sergheeva, daha sonra Adana Müftü Yardımcısı Erdal tarafından Müslümanlığa geçtiği ile ilgili bir belge, Rusça Kur`an-ı Kerim ve Meali,Türkçe mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından,İ nancım, İbadetim, Ahlakım, Peygamberim kitapları set olarak kendisine hediye edildi.
 
Rusya’da bir inşaat firmasında çalışan Hüseyin Boztepe aynı işyerinde sekreter olarak çalışırken tanıştığı Alexandra Sergheeva’nın Kur’anı Kerim’den ve başörtüsünden etkilendiğini söyledi. 
 
 Boztepe, Sergheeva ile Kutlu doğum haftasında evleneceklerini belirtti. (İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir