• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Van'da "Enerji Takip Komisyonu" kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın (SMMO) çağrısı ile Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplanan meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları, bu konuda “Enerji Takip Komisyonu” kurulması kararı alırken, komisyonun sorunun çözümü noktasında bir takım uygulamalar gerçekleştireceği belirtildi.

 

Sebep ne olursa olsun halkın kaliteli ve kesintisiz enerjiye erişiminin engellenmesinin doğru olmadığı ifade edilen açıklamada, “Elektrik kesintileri kamuoyunda kronik hale gelerek tepkilere yol açmaktadır. Halkın ve hedef kitlelerimizin kaliteli ve kesintisiz elektrik alma haklarının ihlal edildiği kanaatine varılmıştır. Bu konuda VEDAŞ’ın gerekli çalışmaları yapması için ilgili kurumla görüşmelerin yapılması ve Elektrik kesintilerine neden olan altyapı eksiklerinin giderilmesi için gerekli yatırımların yapılması işinin VEDAŞ’a ait olduğu, özelleştirme ile tüketicilere kesintisiz ve kaliteli enerji verme taahhüdünde bulunan firmanın bu şartları yerine getirmesi için girişimlerde bulunulması gerekir.” ifadelerine yer verildi.

 

“Sorun çözülünceye kadar olayın kadar takipçisi olunacak”

Konunun takipçisi olmak üzere kurulan komisyonun, hazırlanacak “Teknik rapor ve çözüm önerileri” ile birlikte Başbakan, Enerji Bakanı, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu, Van Milletvekilleri ve Van Valiliği nezdinde gerekli başvuruda bulunacağına dikkat çekilen açıklamada, tüketicilerin elektrik kesintilerinden kaynaklı hakları konusunda bilgilendirme yapılarak farkındalık oluşturulacağı ifade edildi. 10 üyeden oluşacak Enerji Takip Komisyon’un 15 günde bir toplanacağının altı çizilen açıklamada, komisyon sekretaryasının da Van TSO tarafından yürütüleceği, sorunun çözülünceye kadar takipçisi olunacağı yönünde karar alındığı ifadelerine yer verildi.

 

Komisyonda imzası bulunan meslek odaları ve STK’lar ise şunlardır;

Van Ticaret ve Sanayi Odası, VAN SMMMO, Van Ticaret Borsası, VAN ESOB, VASİAD, MÜSİAD, VADSİAD, Van Mimarlar Odası, VAN İŞGEM, Van Demirciler ve Tornacılar Odası, Van Hurdacılar Koop. Başkanlığı ve Van Marangozlar Odası Başkanlığı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir