• DOLAR 32.602
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2499.363
  • ...
Emniyet Müdürlüğü'nden hırsızlık olayları ile ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Son günlerde yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili Van Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Büro Amirliği yaptığı yazılı  açıklamada, hırsızlık olayları ile ilgili işyerleri sahiplerinin kendilerine herhangi bir müracaatta bulunmadığı belirtilirken, Hz. Ömer Camii’nde meydana gelen hırsızlık olayının ise faillerinin yakalandığı ifade edildi.

 

Yapılan açıklamada, “Çeşitli basın-yayın organlarında Van İlinde bazı bölgelerde hırsızlık olaylarında bir artış olduğu şeklinde haberler yer aldığı ve söz konusu haberlerde yayınlanan iddialar ile ilgili olarak yapılan incelemelerde; Bahse konu Hz. Ömer Camiinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili, olayın failleri tespit edilerek yakalanmış, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Diğer hırsızlık olaylarının meydana geldiği işyerleri ile ilgili herhangi bir müracaatın olmadığı, hırsızlık olayının olduğu belirtilen başka bir işyerinde ise, ızrar olayı meydana geldiği anlaşılmıştır. Edremit TOKİ konutlarında meydana geldiği iddia edilen hırsızlık olayları ile ilgili yapılan incelemelerde ise, işyerinde hırsızlık olayının gerçekleştiğini iddia eden şahsın, konu ile ilgili herhangi bir müracaatının bulunmadığı anlaşılmıştır.” denildi.

 

Açıklamanın devamında, “İlimizde günlük, haftalık ve aylık olarak gerek hırsızlık olayları, gerekse de ekiplerimizin olaylara müdahale zamanlamaları sürekli izlenmekte, görevin daha etkin ve daha hızlı bir şekilde yapılması için sürekli yeni yöntemler ve uygulamalar geliştirilmektedir. Bu bilgiler ışığında, ekiplerimizin, havaların soğuk olması sebebiyle gece devriyelerine çıkmadığı ve bu sebeple hırsızlık olaylarında artış olduğu iddiası, gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadelerine yer verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir