• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Uluslararası heyet Mursi`nin duruşmasına katılamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Mısır`da, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin savunma heyeti sözcüsü Muhammed ed-Dimati, uluslararası hukuk heyetinin, Mursi`nin yargılandığı davanın bugün yapılacak duruşmasına katılmak için gerekli izni alamadığını bildirdi.

Dimati, yaptığı açıklamada, uluslararası hukuk heyetinin, Mursi`nin yargılandığı davanın bugün yapılacak duruşmasına katılmak için Adalet Bakanlığı`ndan alması gereken izni, Noel kutlamaları dolayısıyla ülkede tatil olduğu için alamadığını belirtti.

Kahire`ye pazar günü ulaşan 4 kişilik uluslararası hukukçu heyeti, Güney Afrikalı avukat Shabnam Mayet, ABD`li uluslararası hukuk uzmanı ve eski Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin`in savunma heyeti üyesi Bruce Douglas Nestor, ABD`li avukat Curtis Francis Doebbler ve Belçikalı avukat Georges Henri Beauthie`den oluşuyor.

Dimati, Muhammed Selim el-Avva`nın başkanlığındaki 14 avukattan oluşan savunma heyetinin bu sabah, Mursi`yi yargılama heyetinden, duruşma salonu dışında bekleyen uluslararası hukuk heyetinin duruşma salonuna gelmelerini talep edeceğini dile getirdi.

Sözcü Dimati, "Mahkeme heyetinin, uluslararası hukuk heyetinin duruşma salonuna gözlemci olarak girmelerine izin vermesini umut ediyoruz" dedi.

Bu arada Sözcü Dimati, savunma heyetinin Mursi ile duruşma esnasında görüşerek kendisine avukat tayin edilmesi için vekalet almaya çalışacağını, Mursi`nin bir avukata vekalet vermemesi halinde kanun gereği mahkeme tarafından onun adına avukat tayin edileceğini bildirdi.

Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı`nın (İhvan) yönetici ve üyelerinden 14`ü, kamuoyunda "İttihadiyye Olayları" olarak adlandırılan "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yargılanıyor.
Mursi`nin yargılandığı davanın duruşması, Kahire`nin doğusundaki polis akademisinde gerçekleştirilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir