• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
Davutoğlu`ndan TIR Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Davutoğlu`nun açıklamalarından satır başları şöyle:
 
BÜNYAMİN AYGÜN NASIL GETİRİLDİ?
"Bünyamin Aygün`ün kurtarılma operasyonunda detaylara girmek doğru olmayabilir. Bakanlığım süresince beni en çok sevindiren bir vatandaşımızı zor durumdan kurtardıktan sonra onunla ya da ailesiyle konuşmak, bütün yorgunluğunuzu unutuyorsunuz.
 
En büyük güç kaynağımız insan kaynağımız. Birkaç ay önce de pilotlarımızı kurtarmıştık. Bünyamin Aygün`ün kurtarılması için büyük çabalar gösterildi. Bünyamin`in ailesi de sukunetle bekledi. Bünyamin`in açıklamaları sorumluluğumuzu da artırdı. Onun için çalıştığımızı duyunca rahatladığını söyledi.
 
Bir daha inşallah böyle bir durumla karşılaşmayız ama vatandaşlarımızın kurtarılması için gerekenlerin yapıldığını bilmelerini isteriz. Irak`ta mahsur kalan vatandaşlarımız için de gerekli takibi sürdürdük. Libya`da da hiç kimsenin yapamadığını yaptık, 25 bin vatandaşımızı anında tahliye ettik. Bu kurtarma operasyonları devletin kudretini gösterdi.
 
SURİYE KONUSU
Suriye`de büyük bir savaş var. Ortadoğu savaşlarının tümünde, İran-Irak savaşı hariç, Suriye`de son 2 yılda ölen insan kadar ölen olmadı. Ülkede birçok grubun faaliyeti var. Burada Türkiye her zaman Suriye halkının yanında olmaya çalıştı.
 
Çatışma bizimle ordaki gruplar arasında hiçbir zaman çatışma yaşanmadı. İnsan kaçırmalar bazen rejim tarafından bazen de kontrolsüz gruplar tarafından yapılıyor. Bünyamin Aygün`ün kurtarılması sırasında Türk birimleri herhangi bir çatışmaya girmemiştir.
 
HATAY`DAKİ TIR`DA NE VARDI?
Suriye konusunda gerekli tüm önlemlerin alınması devletin asli görevlerindendir. Türkiye`nin Suriye`de radikal örgütlere destek oluyor gibi söylemlerden uzak durulmalı. Evet ben de söylüyorum o TIR Türkmenlere yardıma gidiyordu. Aldığımız bir karar gereği aylardır yiyecek sıkıntısı çeken Türkmenlere giden yardım konvoyuydu. Görev veren birim bellidir."
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir