• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Rahmet Eli GıdaBankasından 300  muhtaca yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN-  2013 yılını  hayırda yarışırcasına  hizmetlerle  kapatan Van   Rahmet Eli Gıda Bankası, 2014’te  de  kaldığı  yerden devam  ederek, Van’ın 28 Mahallesi’nde başlattığı yardım çalışmaları kapsamında,   bir günde tam 300 muhtaç aileye yardımda  bulundu.
 
Aralarında Suriyeli ve Afganistanlı göçmenlerin de bulunduğu ailelere yardımlarını birinci elden ulaştıran Rahmet Eli Gıda Bankası üye ve gönüllüleri, Ocak ayının sonuna kadar bu sayıyı  350’ye daha çıkarmayı  hedeflediklerini belirttiler. 
 
Rahmet Eli’den 28 mahallede eş zamanlı yardım çalışması 
Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Rahmet Eli Gıda Bankası Muhtaç Aileleri Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, 28 Mahalle’de 80 gönüllüden  oluşan  40 ekiple yardım çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, Pazar günü başlattıkları çalışmalar kapsamında 300 muhtaç aileye yardım ulaştırdıklarını, ay sonu kadar ise bu sayıyı 350’ye tamamlayacaklarını söyledi.
 
“Elimizden geldiği kadar daha çok aileye ulaşmaya çalışıyoruz”
Kışın soğuğuna aldırış etmeden muhtaç ailelerin evlerine yardım ulaştıran Rahmet Eli Gıda Bankası Gönüllülerinden Adem Yıldırım, kendilerinin 19 aileye ulaştıklarını belirterek, “Bizim gibi çalışan yaklaşık 39 ekibimiz daha var. Bizlerin ulaştığı aileler arasında Afganistan ve Suriye’den gelen mülteciler de var. Elhamdülillah aileler, yaptığımız çalışmalardan memnundurlar. Dualarını alıyoruz. Bu bizim için her şeyden daha önemlidir. Rabbim yardımcıları olsun elimizden geldiği kadar daha çok aileye ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi.
 
Ellerinden geldiğince daha çok aileye ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Yıldırım, genelde ailelerin olumlu tepkileri ve dualarıyla karşılaştıklarını belirterek, “Allah yardımcımız olsun, yardım eden herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.
 
Kendilerine yardım ulaşan muhtaç aileler ise Rahmet Eli Gıda Bankası’na teşekkür ederek hayır duasında bulundular.
 
“Rahmet Eli düzenli olarak bize yardım getiriyor”
Durumlarının iyi olmadığını ve Rahmet Eli Gıda Bankası dışında kimsenin kendilerine yardımda bulunmadığını belirten Abdulhadi Kutluk, “Durumumuz hiç iyi değil. Ben kiradayım ve hastayım nefes darlığım var. 8 nüfusa bakıyorum ve çalışanım yok. Ben  de rahatsızlığımdan dolayı çalışamıyorum. Aylık 250 kira parası veriyorum. Rahmet Eli düzenli olarak bize yardım getiriyor. Ellerinden  geleni yapıyorlar. Ancak yetmiyor.  Yaz geldiğinde beni buradan da çıkaracaklar. Ne yapacağımı bilemiyorum” şeklinde konuştu.
 
Ev Hanımı Zekiye Kutluk ise göçebe olduklarını hatırlatarak, “Hiçbir gelirimiz yok. Altı çocuğum var eşim hastadır. Rahmet Eli dışında kimse bizlere yardım etmiyor. Allah onlardan razı olsun. Biz 90’lı yıllarda köyümüzden göç ettik. Burada kiraya düştük. Durumumuz iyi değil. Ne maaşımız var ne de gelirimiz var. Talebimiz ellerinde çok daha geniş imkanlar olan insanların  bizleri de görmeleridir.” diye konuştu.
 
Öte yandan 2013 yılının  Aralık  ayında  600 aileye  yardım  ulaştıran Rahmet Eli Gıda Bankası Van’da bir rekora imza atmıştı. (İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir