• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
 Kimyasal Silahların Suriye`den Çıkışı Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM - BM ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) tarafından oluşturulan Suriye`ninkimyasal silahlarının imhası misyonunun özel Koordinatörü Sigrid Kaag, yaptığı yazılı açıklamada, kimyasal maddelerin imhasına ilişkin ilerleme sağlandığını belirtti.

Suriye`deki iki noktadan öncelikli kimyasal maddelerin Lazkiye Limanı`na götürüldüğünü ve burada Danimarka tarafından sağlanan ticari gemiye yüklendiğini belirten Kaag, geminin Danimarka, Norveç ve Suriye askeri gemileri eşliğinde uluslararası sulara doğru hareket ettiğini açıkladı.

Kaag, "Bu transfer, kimyasal materyallerin imha için Suriye dışında çıkarılma sürecini başlatmıştır" ifadelerini kullandı.

Geminin uluslararası sularda diğer kimyasal maddelerin de gelmesini bekleyeceğini ifade eden Kaag, deniz güvenliğinin Çin, Danimarka, Norveç ve Rusya tarafından sağlanan askeri gemilerle temin edilmekte olduğunu vurguladı.

Kaag, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ve BM tarafından oluşturulan ortak misyonun, görevin zamanında tamamlanması için çalışmalarını ve koordinasyonunu sürdürdüğünü ifade etti.

BM Güvenlik Konseyi, Suriye`nin kimyasal silahlarının bu yıl ortasına kadar ülke dışına çıkarılarak imha edilmesi kararı almış ve bu amaçla ortak bir misyon oluşturulmuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir