• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Özgür Der'den "kusursuz" aklamaya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Roboski katliamı soruşturmasında Askeri Mahkeme'nin takipsizlik kararına tepki gösteren Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR DER), verilen kararın hukuk skandalı olduğunu belirtti.

 

Yazılı bir açıklama yapan Özgür Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, dosyanın bombalamaya bizzat katılan Genelkurmay’a bağlı Askeri Savcılığa devredilmesi ve verilen kararın kendisi kadar içeriğinin de oldukça düşündürücü olduğunu söyledi.

 

Koç, “Kararda Türk jetlerinin bombalamasıyla 34 sivilin hayatını kaybettiği operasyon hakkında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e bilgi verildiği, haritaları konutunda inceleyen Özel’in operasyona evinden onay verdiği itirafı da yer alıyor. Buna rağmen soruşturmada şüpheli askerler İlhan Bölük, Yıldırım Güvenç, Aygün Eker, Halil Erkek ve Ali Rıza Kuğu hakkında kovuşturmaya bile yer olmadığına karar verilmesi, Roboski katliamıyla beraber hukukun da katledilmesi anlamına geliyor.” dedi.

 

Verilen kararla Roboski katliamının üstünün elbirliğiyle örtüldüğünü belirten Koç, “Arkasında siyasi bir irade olmayan Roboski davası, adaleti değil devleti esas alan, hukuku değil elinde silahı-gücü olanı merkeze alanların insaf(sızlığ)ına bırakılmış, yargı da gereğini yapmıştır.” ifadelerini kullandı.

 

Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın kararını kınadıklarını ifade eden Koç, “Katliamın üstünün örtülmek istenmesi, kanlı elleri sıkanların ellerinin kana bulaşması ve katliamın suç ortakları kılması dışında bir işe yaramayacaktır. Dolayısıyla, yargının son dönemde aldığı hukuksuz kararlara açık tepki gösteren hükümeti hiç olmazsa bu defa bu hukuksuz karara karşı açık tavır almaya davet ediyoruz.” dedi. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir