• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
TBMM`ye sunulan torba yasaya göre, kontörlü hat abonelerinin cep telefonundan internet kullanımı için ödediği `özel iletişim vergisi` oranı yüzde 25`ten yüzde 5`e düşüyor.
 
TBMM`ye sunulan torba yasaya göre, kontörlü hat abonelerinin cep telefonundan internet kullanımı için ödediği `özel iletişim vergisi` oranı yüzde 25`ten yüzde 5`e düşüyor. Elmas, pırlanta, yakut, zümrüt ve inci gibi kıymetli taşlarda katma değer vergisi istisnası sona eriyor.

Engellilere hem bakım hem de istihdam için yeni haklar tanınıyor. Kontörlü cep telefonu abonelerinin özel iletişim vergisi düşüyor. Kıymetli taşlarda katma değer vergi vergisi istisnası kalkıyor. Engellilere yeni haklar sağlanıyor. Yeni buluş geliştirenlere vergi istisnası getiriliyor. Kontörlü hat sahibi cep telefonu aboneleri yükledikleri parayı internet için kullanırsa özel iletişim vergisi yüzde 25 yerine yüzde 5 olacak. Maliye bakanlığı oranı sıfıra indirmeye yetkili olacak. Havayolu şirketlerinin uçak alımı kolaylaştırılıyor. Havayolu şirketleri uluslararası sicile tescilli ipoteklerini Türk mevzuatına uygun olarak paraya çevirebilecek. Anadolu ajansı, KİT, kamu personel rejimi, Kamu İhale Kanunu ve Sayıştay Kanunu gibi mevzuatın dışındı tutulacak. Tasarı yasalaştığında, kıymetli taşlar için de katma değer vergisi ödenecek. Borsa`da işlem görenler dışındaki elmas, pırlanta, yakut, zümrüt ve inci gibi kıymetli taşlarda katma değer vergisi istisnası sona eriyor. Engelli çalıştıran `korumalı işyerlerine` devlet mali destek sağlayacak. Her bir engelli çalışanın yıllık ücretinin belli bölümü devlet tarafından ödenecek. Engellilere ve yaşlılara kişisel giderlerini karşılayabilmeleri için bütçeden karşılanarak `harçlık` verilecek. Kayıtdışı ekonominin yüksek olduğu sektörlerde kaçakla mücadele için ürünlere bandrol zorunluluğu getirilecek.

Kaynak: İHA