• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Bursa'da tarihi eser kaçakçıları yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İnegöl ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen kişilere yönelik yapılan baskında 4 kişi gözaltına alındı.

 

Edinilen bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İnegöl İlçesi Yenice beldesinde bazı kişilerin elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri aradıkları istihbaratı üzerine harekete geçti.

 

Kendilerini tarihi eser ticareti yapan kişiler olarak tanıtan sivil jandarma ekipleri, kaçakçılık yaptığı iddia edilen kişilerle iletişim kurdu.

 

Urartular'a ait eserlerden bir küp ve 3'ü küçük toplam 7 kase için 35 bin liraya anlaşan ekip, bir gün sonra para ile gelip tarihi eserleri alacaklarını söyleyerek şüphelilerin yanından ayrıldı. İsimleri açıklanmayan 4 şüpheliyi yakalayan Jandarma ekipleri, tarihe eserlere de el koydu.

 

Şüphelilerin, gözaltından sonra 'tarihi eser kaçakçılığı yapmak' suçundan çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

Öte yandan Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 2013 yılı içerisinde gerçekleştirilen baskınlarda, 138 adet sikke, 13 adet eski madeni para, 29 adet tarihi eser, 140 adet çeşitli kazı malzemesi, 2 adet detektör, 4 adet telsiz, 4 adet gaz maskesi ve 2 adat jeneratör ele geçirildiği bildirildi.   (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir