• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
Esnaf kesintilere isyan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da  sık sık elektirik kesintilerinin yaşanmasına isyan eden esnaflar, EDAŞ’a isyan etti. Yolu trafiğe kapatan esnaflar, ateş yakarak halay çektiler.

Çarşı Mahallesi Seyran Caddesi esnafları, elektriklerik kesintileri nedeniyle adeta EDAŞ’a ateş püskürdü. Duruma tepki gösteren esnaflar, sorunlarının giderilinceye kadar yolu trafiğe açmayacaklarını belirtti.

EDAŞ’ın özelleşmesinin ardından elektriklerinin  sürekli kesildiğini ifade eden Tahsin Kanat, “Elektriklerimiz bir günde yaklaşık 10 defa üst üste gidiyor. Köy misali gibi bir esnafımız şalterlerin önünde nöbet tutuyor. Şalterleri kendimiz kaldırıp indiriyoruz. Ya birimize birşey olursa o zaman ne olacak? Kim bunn hesabını verecek? Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Hiçbir esnafda elektrik yoktur. Neredeyse iş yapamaz hale geldik. Yetkililer bir an önce bu sorunu gidermesini istiyoruz.” dedi.

Yaklaşık bir aydan beri elektriklerinin sürekli kesildiğini ve bu yüzden mağdur olduğunu vurgulayan Aydın Gül, “Elektriklerin kesilmesi bizleri çok mağdur ediyor. Şalterleri kendim kaldırıyorum. Eğer ki beni elektrik tutarsa bunun hesabını kim verecek? Sabahtan beri dükkanımı açmadım ve kiramı ödeyemiyorum. Bir haftadan beridir iş yapamıyorum. Bu sorunun hallolmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir haftadan beridir mağdur olduğunu belirten Murat Işık, “Elektrik kesintisi yüzünden işyerimdeki klimam ve bilgisayarım yandı. 3 elemanım var ve bir hafadan beridir dükkanımı açamıyorum. 3-4 bin TL kira ödüyoruz. Bunun hesabını kim verecek? Bu elektrik kesintilerini neden bizlere mal ediyorlar? Sorun giderilmediği müddetçe buradan ayrılmayacağız. Türkiye’nin hangi ilinde bu kadar elektrik kesintisi yaşanmıştır? Yetkililer bir an önce soruna el atsın.” diye konuştu.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir