• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
'Lojistik Merkez' haberlerine açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Valiliği, son günlerde yerel ve ulusal basında “Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk lojistik merkezinin Diyarbakır’a kurulacağı” yönünde çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

 

Açıklamada Şanlıurfa ve Diyarbakır illeri için fizibilite çalışmalarının yapılarak gerekli bilgilerin rapor halinde Ulaştırma Bakanlığı’nın Master Plan projesinde yer aldığı lojistik merkezi için herhangi bir ilin belirlenmediği ifade edildi.

 

“Şanlıurfa Valiliğinin koordinasyonuyla, Karacadağ Kalkınma Ajansı, ŞUTSO ve Şanlıurfa OSB Müdürlüğü işbirliğiyle 2011 yılında Lojistik ile ilgili bir fizibilite çalışması yapılmıştır” denilen açıklamada Şanlıurfa’nın lojistik potansiyelinin ortaya konulması, Şanlıurfa’da bir lojistik merkez (kara limanı) kurulması ile ilgili fizibilite yapılması, alternatif yerlerin belirlenmesi ve lojistik strateji belgesinin hazırlanmasının amaçlandığı belirtildi.

 

Açıklamanın devamında “Hazırlanan rapor; Valiliğimizce Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, TCDD Genel Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlara gönderilmiş olup ayrıca, Valiliğimiz tarafından 2012 yılında TCDD Adana Bölge Müdürü Şanlıurfa'ya davet edilerek, yerinde inceleme yaptırılmış ve rapor hakkında kendilerine sunum gerçekleştirilmiştir. Bu rapor, Şanlıurfa’da lojistik sektörünün geliştirilmesi yolunda atılacak adımlar için önemli bir başvuru dokümanı olarak hazırlanmıştır.” denildi.

 

Aynı çalışmanın Diyarbakır için de 2013 yılında yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, lojistik açısından hem Diyarbakır hem de Şanlıurfa'nın önemli potansiyellerinin olduğu belirtilerek, şu anda lojistik merkezin yapımının söz konusu olmamakla beraber sadece fizibilite çalışmalarının yapıldığı ve her iki ilinin birbirinin rakibi değil, destekçisi konumunda olduğu kaydedildi.

 

Açıklamada son olarak, “Şu anda Türkiye'de lojistik merkez kurulmasıyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı'nca Master Plan ve mevzuat çalışması yapılmaktadır. Diyarbakır ve Şanlıurfa için hazırlanan fizibilite raporlarının, bu Master Planda her iki ilimizin de yer almasına katkıda bulunması öngörülmektedir. Konu ile ilgili gelişmeler Valiliğimiz tarafından yakından takip edilmektedir.” denildi.   (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir