• DOLAR 32.51
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2472.806
  • ...

MERSİN –Tarsus Ticaret Borsasında 'Hibe Başvuruları' tanıtım toplantısı düzenlendi.

 

Toplantıya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Tarsus TSO Başkanı Ruhi Koçak, K.K.Ö Şube Müdürü Halil Bahar, Tarsus Süt Üreticiler Birliği Başkanı İrfan Şimşek ile desteklemeye ilişkin yatırımlardan faydalanmak isteyen oda üyeleri katıldı.

 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, açılış konuşmasında, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için gerçek ve tüzel kişilerin öz sermayeye dayalı projeli yatırımlarını teşvik etmek amacıyla uygulandığını söyledi.

 

Kaya, 2015 yılında sona erecek Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın devam etmesi gerektiği vurguladı.

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, “Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasını hedefleyen bu destek programının süresi kısıtlı olmasına rağmen bizler kurum olarak her girişimcimize gerekli özen ve samimiyetle yaklaşarak bu destek kapsamından en üst seviyede faydalanmalarını sağlamak gayesindeyiz. Bu tanıtım toplantısı ile hedef kitleye ulaşmamızı sağlayan Tarsus Ticaret Borsası’na da ayrıca teşekkür ederiz.” dedi.

 

Daha sonra Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Halil Bahar Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 8. Etabı olan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi “Hibe Başvuruları” konulu sunumunu gerçekleştirerek katılımcıların yoğun sorularını tek tek ve ayrıntılı olarak cevapladı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)