• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
Hırsızlara 30 bin TL ödül
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İstanbul, Ataköy`’de bir işadamı, hırsızlık amacıyla evine girmek isteyen şüphelilerle asansörde karşılaştı. Tadilat işçisi sandığı hırsızları selamlayıp işe giden işadamı Efe Demir, geri döndüğünde evinin soyulduğunu gördü.

Binanın güvenlik kameralarını inceleyen Demir, hırsızların asansörde karşılaştığı iki şüpheli olduğunu görünce adeta şoka uğradı. Hırsızlara seslenen ve çalınan eşyalarından sadece bilgisayarını isteyen Demir, “"Bilgisayarımı geri getirsinler, 30 bin TL ödül veririm”." dedi.

Olay, Ataköy 2. Kısım Mahallesinde geçtiğimiz cumartesi günü saat 13.15 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, işadamı Efe Demir, sabah işe gitmek üzere evinden çıkıp asansöre bindi. Zemin kata indiğinde asansör bekleyen iki kişiyle karşılaşan Demir, tanımadığı şüphelilere selam verip binadan ayrıldı. Daha sonra evine geri dönen Demir, yatak odasındaki dizüstü, tablet bilgisayarı, cep telefonu ve kol saatinin çalındığını fark etti. Polisi arayan Efe Demir, şüphelilerden şikayetçi oldu.

ASANSÖRDE KARŞILAŞTIĞI ŞÜPHELİLER SOYGUNCU ÇIKTI

Talihsiz olayın ardından verilen adrese gelen polis ekipleri evde parmak izi çalışması başlatırken bir yandan da binanın güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Kayıtları izleyen Demir, asansöre binerken gördüğü iki kişinin aslında evini soymaya gelen kişiler olduğunu fark etti.

HIRSIZLAR’ İLE İŞADAMI AYNI KAREDE GÖRÜNTÜLENDİ

Yaşanan olayın ardından işadamının hırsızlar ile birlikte aynı karede görüldüğü ortaya çıktı. Binanın güvenlik kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde, işadamı binadan çıkarken hırsızların binaya girdikleri görülüyor. Aynı karedeki ‘zanlı-mağdur’ karşılaşması 6 saniye sürerken şüpheliler evde 17 kalıyor.

İçinde dizüstü bilgisayar bulunan sırt çantasıyla binadan çıkarken oldukça rahat hareketler sergileyen şüphelilerin, binanın dışındaki güvenlik kamerasından yüzlerini saklamaya çalıştıkları gözlendi.

Başından geçen talihsiz olayı anlatan işadamı Efe Demir, olayı şöyle anlattı; "“Ben evden dışarı çıkıyordum. Asansörün kapısını açarken bunlar içeri giriyorlardı. Binada çalışan tadilat yapan işçiler sandım. O arada kolay gelsin dedim, selam verdim. Sonra eve geldiğimde kapıyı açtığımda kilit göbeği elimde kaldı. Evin dağınık olduğunu anlayınca soyulduğunu anladım. Polisi arayarak durumu izah ettim. Evimde her ihtimale karşın bir miktar param vardı şemsiyenin içerisindeydi. İçerisinde 30 bin TL vardı. Şemsiyeyi almışlar ama içindeki parayı fark edemedikleri için bir köşeye atmışlar”."

"BİLGİSAYARIMI GERİ GETİRİRLERSE 30 BİN LİRA ÖDÜL VERECEĞİM”"
Dizüstü bilgisayarını geri getirirlerse, onları 30 bin TL parayla ödüllendireceğini belirten Demir, "“Evimden çaldıklarını geri istemiyorum, onların olsun ama bilgisayarımda benim için çok önemli olan kurumsal yazışmalar, tebligatlar ve diğer belgelerim var."dedi.

Özel bir şifresi olduğu için hırsızların bilgisayarı açıp kullanamayacaklarını belirten Efe Demir, "İşlerine yaramayacak bilgisayarı geri getirsinler, onlara 30 bir TL ödül veririm." ifadelerini kullandı.

Demir, içinde 2013 yılı raporları ile 2014’ yılının programlarının olduğu bilgisayarına ulaşamadığı için maddi kayıplara uğradığını ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir